• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Математическата гимназия, Гимназията с преподаване на чужди езици и СОУ “Иван Вазов“ са в престижната класация.  Тя е направена по данни на МОН за 2016 година въз основа на резултатите от матурата по български език в 12 клас. Първенството в класацията се държи от 91-ва Немска езикова гимназия в София, следвана от столичната Испанска гимназия. Успехът на зрелостниците в тях е „Отличен“ 5.712 и 5.666. На 26-то място в тази класация е МГ „Гео Милев“ в Плевен, следвана от Гимназията с преподаване на чужди езици /57-о място/ и СОУ „Иван Вазов“ /87-о място/. Интересен факт е, че общинското училище в Червен бряг – СОУ „д-р Петър Берон“ е заело 63-та позиция, с което изпреварва значително плевенското училище „Ив. Вазов“. В таблицата по-долу са поместени резултатите от матурите на въпросните училища, както и на останалите плевенски учебни заведения за 2015-та и 2016-та година. Включени са резултатите на всичките 983 училища в България, като номерът пред името показва на кое място в класацията е съответното училище. Тя очертава тенденции и не трябва да се възприема като единствено мерило за качествата на дадено учебно заведение. Но даже и като тенденции е сериозен повод за размисъл от страна на родители, учители и общественост по отношение на делегирани бюджети, качество на обучение и местна политика в областта на образованието.

Категории: Образование

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Системата на КАТ в...

Публикувано от февр. - 27 - 2019

0 Коментари

Започва подписка в Плевен...

Публикувано от мар. - 12 - 2019

2 коментара

За пръв път липовите...

Публикувано от юни - 21 - 2017

2 коментара

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.