• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

Момчето, което виждате на снимката е поставило своеобразен рекорд на знанието. Защото е приет сред 7 148 кандидати за студенти в най-престижния български университет – „Св. Климент Охридски”. И по-важното – той е първи в списъка на приетите в специалност „Стопанско управление”  с немски език. А там местата са само 18.

За съжаление в деловодството на университета нямат архив за приетите в тази специалност момчета от Плевен. Но наше проучване показва, че в последните 5 години, подобен резултат от  плевенчанин не е отбелязван. И за това си струва да се пише и говори. Още повече, че освен в Софийския университет, младежът е приет и в Нов български. И то в специалността  „Политически науки”. Което потвърждава факта за умния подход на младия плевенчанин. Той е разбрал, че икономиката е политика, както и, че добрата политика води до успешна икономика.

Когато си приет в подобни специалности, пътят към Европа е открит. Но това момче заявява, че ще остане в България след като завърши. Нещо повече – ще работи в Плевен. Когато млад човек като него заяви подобно нещо  – надеждата оживява. Надеждата, че управлението на един град, и на една държава ще бъде в ръцете на умни и образовани хора.

И най-голямото достойнство – скромни. Защото никой нямаше да знае за това момче, включително и аз, ако случайността не ме запозна с него. А любовта му към писането го направи репортер в „Плевен прес”. Сайтът ще загуби едно добро перо, но Плевен ще спечели един талантлив икономист и политик.

Пък може и кметът да пожелае да се срещне с това момче. Заради факта, че историята се движи не от ритнитопковци, а от подобни млади хора.

Името на това момче е Невен Вутев. Невен – като билката, която лекува рани и нерви. А раните от бездарно управление станаха много и нервите на българите са опънати. Време е за хора като Невен Вутев. Успех, младежо !

Категории: Новини, Образование

един отговор са публикувани.

 1. Цветан Х каза:

  Какво друго да кажем, освен да му пожелаем един голям успех в неговото бъдеще! 🙂

Оставете коментар


СБЖ ще разисква защо...

Публикувано от май - 2 - 2017

0 Коментари

През изминалата седмица са...

Публикувано от дек. - 21 - 2018

0 Коментари

Обновен кът за работа...

Публикувано от окт. - 11 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.