• 17 . сеп. . 2019 - БФС отлага решението си по казуса със Спартак
 • 17 . сеп. . 2019 - УС на Спартак: Футболистите не се явиха в Монтана заради неразбирателство за осигурителните си вноски
 • 17 . сеп. . 2019 - Обсъждат продажба на плувен комплекс в Индустриална зона в Плевен
 • 17 . сеп. . 2019 - Започва благотворителна кампания в помощ на седемгодишно момче
 • 17 . сеп. . 2019 - Георги Лозанов: Това е война срещу България. Със скандали няма да я спечелим.

Очертава се тежко заседание на Общинския съвет на 30-ти март, четвъртък, въпреки че изборите вече ще са отминали. Защото остават страстите по избор на правителство и кабинет, както и разпределение на министерски постове. А това винаги намира отражение и в местните политики. В дневния ред изпратен ни от пресслужбата на Общинския съвет са включени 40 точки. 31 от тях са с вносител Георг Спартански, 2 са с вносител постоянни комисии: по стопанска политика и по законност, 4 са от общинските съветници  Йордан Грижов, д-р Калин Поповски и Адриан Асенов, 2 предложения са от председателя на ОбС Мартин Митев и 1 предложение от началника на отдел „Вътрешен одит“. Освен изморителния дневен ред, общинските съветници ще трябва най-накрая да вземат решение по парливия проблем със закриването на две училища в Плевен: „Васил Левски“ и „Н. Вапцаров“ и откриване на ново – Основно училище „Васил Иванов Кунчев“. Ще се обсъжда предложение за промяна в Учредителния акт на „Паркстрой“, с който ще се объркат донякъде сметките за използване на фирмата като пристан за наши хора или като партийна касичка. Не се знае и как ще мине предложението за увеличаване на капитала на друга апетитна фирма – „Тибор“ ЕАД. Инфарктно е и положението с Наредба 15, която се оспорва от собствениците на заведения, които бяха при кмета Спартански недоволни от чл. 16 в нея. След нея те заявиха, че ще защитават правата си чрез петиция в Общинския съвет и искане за връщане действието на старата наредба. Ако изпълнят намеренията си би трябвало това да се включи в дневния ред на сесията на 30-ти март. Съветниците трябва да решат ще одобрят ли искането на кмета за кредит по реда на Закона за общинския дълг. И за да не забравят, че от всичко се прави политика, техен колега отново ще им предложи декларация. Този път за Осъждане на геноцида над българите от община Плевен в Османската империя. Така ако не друго, поне ще имат повод за малко разтоварване от обременения дневен ред на заседанието.

Категории: Новини

Оставете коментар


БФС отлага решението си...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

УС на Спартак: Футболистите...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Обсъждат продажба на плувен...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Георги Лозанов: Това е...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Уникално 3Д студио в...

Публикувано от окт. - 11 - 2017

0 Коментари

Велислава Кръстева от ДПС...

Публикувано от юли - 18 - 2017

0 Коментари

МВР: Не купувайте дърва...

Публикувано от мар. - 20 - 2019

0 Коментари

Община Пордим с мерки...

Публикувано от юли - 17 - 2019

0 Коментари

„Доброволци за Червен бряг“...

Публикувано от авг. - 12 - 2019

1 Коментар

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.