• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Днес собствениците  на автомобили се сдобиха с по-висок данък върху колите след януарското заседание на Общинския съвет. Данъкът е различен според вида на автомобила, годината на производство и куп други „компоненти”. Подробностите могат да се намерят в интернет страницата на община Плевен.

Не сме специалисти в данъчното облагане и затова оставяме без коментар размера на новия данък МПС. Защото друго не по-малко значимо се случи на днешното заседание на Общинския съвет.  Начинът, по който се взе това решение.

След защитна теза от страна на кмета за по-висока ставка, се появи друга – за по-ниска. Гласуваха и приеха втората. След което се даде 15-минутна почивка. Какво се договаряше през това време не е ясно, но неочаквано общинският съветник Ибрям Мусов поиска прегласуване „щото не бил разбрал за какво става въпрос”. И изведнъж резултатът се преобърна. Прие се по-високата данъчна ставка.

Не размерът на данъка е проблем, а начинът по който стана това. С процедурни хватки, в които са ненадминати партийните тарикати. На тях честната битка и почтеният двубой са им непознати. Трябват им 15-минутни почивки. Забравят, че много скоро избирателите ще ги изпратят в много по-дълга почивка. Точно заради мръсната газ, с която си осигуряват партийната далавера.

Категории: Икономика, Новини

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Бюджет 2019 бе приет...

Публикувано от ян. - 31 - 2019

0 Коментари

Откриха марихуана и амфетамин...

Публикувано от февр. - 18 - 2019

0 Коментари

Пет от постоянните комисии...

Публикувано от апр. - 24 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.