• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

Тази седмица Комисията за разпределение на читалищната субсидия проведе свое заседание. Припомняме, че преди време тя взе решение общинската субсидия да се разпределя само между селските читалища въз основа на изработени критерии.

На провелото се тази седмица заседание е имало спор дали да се изключат от разпределение двете читалища в Славяново, които се водят градски. В последна сметка те са изключени и сумата от 15 000 лева е разпределена между 24-те общински читалища.

На въпросното заседание началничката на отдел „Култура“ – Стефка Григорова, е информирала  присъстващите за отправени и по телефона предупреждения да внимава какво говори за читалищата, заради нейната позиция за разпределение на субсидията. Според нея това трябва да става по определени критерии, в основата на които е дейността на съответното читалище. Това предложение е направила Григорова и на въпросното заседание. Комисията обаче го е отхвърлила с болшинство и въпросната сума от 15 000 лв. е разпределена „на калпак“. Така всички читалища са получили по малко над 600 лв. независимо от това, кой какво е свършил през годината.

Категории: Новини

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.