• 21 . окт. . 2018 - Кой преби дядо Георги от Славяново ?
 • 21 . окт. . 2018 - Спрете да зареждате в „Лукойл“ от 20.10 до 30.10. призовават във Фейсбук
 • 15 . окт. . 2018 - Мартин Митев: От днешното решение на извънредната сесия ползата за плевенчани ще е индиректна
 • 15 . окт. . 2018 - Извънредна сесия одобри кандидатстване с проект за 3 млн. лева
 • 15 . окт. . 2018 - Минута мълчание в памет на актьора Христо Домусчиев

Снимка – пресцентър община Плевен

Това искане е незаконосъобразно и нецелесъобразно, заяви на кметския брифин Георг Спартански по повод свикването на извънредна сесия за преобразуването на „Център за градска мобилност“ от ОП /общинско предприятие/ в ЕАД /еднолично акционерно дружество/.

Най-главната драма е в мотивите на вносителите, заяви кметът. Зад благовидния предлог за подобряване състоянието и повишаване на контрола, стоят неприкрити частни и групови апетити фирмата да бъде източвана по най-безобразен начин, както това се е случвало с всички общински фирми по време на предходния мандат. Категорично съм против да бъде поставяна под заплаха приходната част на общинския бюджет за сметка удовлетворяването желанията на хора с нездрави финансови апетити. Подобни желания има не само към „Центъра за градска мобилност”, но и към „Жилфонд”. Тези две предприятия носят в бюджета на Общината над 2.5 млн. лв. приходи, а като се приспаднат разходите за работни заплати, осигуровки и др. на служителите, остават чисто около поне 1 млн. лв., обясни Спартански. Сумата се равнява приблизително на необходимата сума годишно за текущи ремонти.

И нямам никакъв отговор на въпроса – коя последна година и кое хилядолетие за последен път общинска търговска фирма е внесла и 1 стотинка дивидент на Общината, гневно попита Спартански. Това ще се случи и сега, ако се допусне грабежът. Отделен факт е, че тенденцията в национален мащаб е в обратна посока и все повече общини се връщат към общинските предприятия, защото те внасят отчети на всеки три месеца. Твърденията, че няма отчетност не са верни и който знае къде и какво да чете, винаги може да получи информация за работата, приходите и разходите на фирмите, категоричен е кметът.

Той изрази учудване защо подобно предложение за преобразуване не е било внесено в предишния мандат, по време на който и „Център за градска мобилност”, и „Жилфонд” са били със същите ръководители. „Явно тогава те са работели чудесно и изведнъж сега се подема кампания в обратната посока. Правят се неистови опити да се решат финансовите проблеми на една групичка хора. Мога да ги посоча и с имена, но това ще стане, когато му дойде времето, закани се Спартански. Всичко това е изначало мъртвородено, защото е незаконосъобразно от първата секунда на раждането на идеята. Но затова повече ще чуете на 13 юли, когато в 9.00 часа ще бъде дадено началото на извънредната сесия на Общински съвет – Плевен, обеща Георг Спартански. Той изрази и очакванията си предложението за преобразуване на Общинско предприятие „Център за градска мобилност” в „Център за градска мобилност” ЕАД да не бъде прието.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Десислава Маринова каза:

  Как така изразил очакванията си нещо да не бъде прието, предварително знае какво ще бъде прието ли????

Оставете коментар


Кой преби дядо Георги...

Публикувано на окт. - 21 - 2018

0 Коментари

Спрете да зареждате в...

Публикувано на окт. - 21 - 2018

0 Коментари

Мартин Митев: От днешното...

Публикувано на окт. - 15 - 2018

0 Коментари

Минута мълчание в памет...

Публикувано на окт. - 15 - 2018

0 Коментари

Медиен комфорт за местната...

Публикувано от февр. - 28 - 2017

5 коментара

От общината обявиха нови...

Публикувано от мар. - 9 - 2017

0 Коментари

Честит празник !

Публикувано от май - 15 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.