• 12 . Ное. . 2018 - Протестът, който разединява
 • 11 . Ное. . 2018 - Плевен протестира ! Цената на бензина падна !
 • 11 . Ное. . 2018 - Откриват в Плевен първият в страната Център за психо – социална реабилитация
 • 10 . Ное. . 2018 - Порожанов: До края на декември ще бъдат платени 600-700 млн. лв. по базовото плащане на площ
 • 9 . Ное. . 2018 - Евродепутатите настояват за бързо присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство  

В Плевен, както и в цяла България, на Трети март всички бяхме „горди българи“. Днес, когато сме обикновени българи, дано намерим време и за малко размисъл. Със снимките по-долу ви предлагаме това.

Благодарност не означава раболепие ! И признателност не означава покорство ! Думи на проф. Андрей Пантев по повод отношението към 3-ти март. Руският патриарх дали е наясно с това ?

Георги Марков: Днес цели шайки от нищожества честват коленопреклонно Ботев. И дори на ум не им минава да се опитат поне мъничко да бъдат като него. На тях не им трябва Ботев, а легендата за него. С нея ще унищожават всеки българин, осмелил се да бъде като Ботев.

Официални лица дошли в Плевен за честванията на 3-ти март. Въпроси към тях от фейсбук потребител: Кажете, господа, изпълнявате ли заветите на Левски и Ботев ? Готови ли сте като Левски да се откажете от поста си и да идете „да пасете патките“ стига отечеството ви да пребъде ? Записвате ли си в едно тефтерче всичко, което сте взели, за да го върнете после ? Давате ли разписка на всеки, от когото сте взели нещо ? Патриотът на Ботев ли сте, дето е само за парата ? Кой и днес „беснее над бащино ни огнище“ – кажете му името, искате ли съд за него ?

Принудиха ни да се взираме само в историята и да тръпнем – възторжени и отчаяни. Гордостта ни идва от победи на велики царе, които никой не е видял и чул, съществуващи в мъгливи хроники. Вътрешно обаче се упрекваме, че не сме воини, пълководци и държавници. Обикновени сме, но на празник навличаме потури и препасваме саби. Лепим си и мустаци за мъжественост и страх у враговете. В останалото време се вайкаме и оплакваме от всичко. Някъде това е позор. Тук е урок по история, че е по-лесно. Други са истинските уроци. /Васил Михайлов, актьор, изиграл легендарния Петко войвода/.

Категории: Общество

Оставете коментар


Протестът, който разединява

Публикувано на Ное. - 12 - 2018

0 Коментари

Плевен протестира ! Цената...

Публикувано на Ное. - 11 - 2018

0 Коментари

Откриват в Плевен първият...

Публикувано на Ное. - 11 - 2018

0 Коментари

Порожанов: До края на...

Публикувано на Ное. - 10 - 2018

0 Коментари

Панорамата не е получила...

Публикувано от юни - 11 - 2018

0 Коментари

Общинските фирми да не...

Публикувано от апр. - 26 - 2017

0 Коментари

Осми март

Публикувано от мар. - 6 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.