• 20 . мар. . 2019 - Все по-голяма младежка престъпност в Плевенско
 • 20 . мар. . 2019 - Светофарите на „Данаил Попов” и „Гренадирска” временно няма да работят на 24 март
 • 20 . мар. . 2019 - От СУ „Иван Вазов“ предлагат промяна на таксите за футболното игрище
 • 20 . мар. . 2019 - Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ ще се проведе в Левски
 • 20 . мар. . 2019 - Спипаха мотоциклетист с над 2 промила алкохол

В Плевен, както и в цяла България, на Трети март всички бяхме „горди българи“. Днес, когато сме обикновени българи, дано намерим време и за малко размисъл. Със снимките по-долу ви предлагаме това.

Благодарност не означава раболепие ! И признателност не означава покорство ! Думи на проф. Андрей Пантев по повод отношението към 3-ти март. Руският патриарх дали е наясно с това ?

Георги Марков: Днес цели шайки от нищожества честват коленопреклонно Ботев. И дори на ум не им минава да се опитат поне мъничко да бъдат като него. На тях не им трябва Ботев, а легендата за него. С нея ще унищожават всеки българин, осмелил се да бъде като Ботев.

Официални лица дошли в Плевен за честванията на 3-ти март. Въпроси към тях от фейсбук потребител: Кажете, господа, изпълнявате ли заветите на Левски и Ботев ? Готови ли сте като Левски да се откажете от поста си и да идете „да пасете патките“ стига отечеството ви да пребъде ? Записвате ли си в едно тефтерче всичко, което сте взели, за да го върнете после ? Давате ли разписка на всеки, от когото сте взели нещо ? Патриотът на Ботев ли сте, дето е само за парата ? Кой и днес „беснее над бащино ни огнище“ – кажете му името, искате ли съд за него ?

Принудиха ни да се взираме само в историята и да тръпнем – възторжени и отчаяни. Гордостта ни идва от победи на велики царе, които никой не е видял и чул, съществуващи в мъгливи хроники. Вътрешно обаче се упрекваме, че не сме воини, пълководци и държавници. Обикновени сме, но на празник навличаме потури и препасваме саби. Лепим си и мустаци за мъжественост и страх у враговете. В останалото време се вайкаме и оплакваме от всичко. Някъде това е позор. Тук е урок по история, че е по-лесно. Други са истинските уроци. /Васил Михайлов, актьор, изиграл легендарния Петко войвода/.

Категории: Общество

Оставете коментар


Рокади в Здравната каса...

Публикувано от юни - 30 - 2017

0 Коментари

„Визия за България“ –...

Публикувано от мар. - 26 - 2018

0 Коментари

Забраната за събиране на...

Публикувано от окт. - 10 - 2017

0 Коментари

Ремонтът на тротоари в...

Публикувано от февр. - 11 - 2019

0 Коментари

Честито ново училище !

Публикувано от мар. - 30 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.