• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Такава резолюция са приели в Европейския парламент на 12-ти март т.г., за която са гласували и български евродепутати. Съобщението е на пресслужбата на ЕП в България, получено на редакционната ни поща. В резолюцията се казва, че

 • ЕС трябва да приеме допълнителни санкции срещу Русия.
 • Русия трябва да възстанови териториалния интегритет на Украйна.
 • Глобалните предизвикателства трябва да бъдат решавани посредством селективно сътрудничество между ЕС и Русия.

Ето и мненията на трима български евродепутати по този въпрос:

Светослав Малинов /ДСБ/: „Винаги съм бил част от голямото мнозинство в Европейския парламент, което подкрепя санкциите срещу Русия и следи за стриктното им спазване. Днешното гласуване затвърди още веднъж това мнозинство и неговата ясна позиция, че държи на независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Отношенията ни с Русия могат да се основават единствено на международното право, демокрацията, правата и свободите на човека, мирното разрешаване на конфликти. Не виждам желание у Русия да възстанови нарушеното доверие.“

Светослав Малинов

Андрей Ковачев /ГЕРБ/: “Трудните отношения между ЕС и Руската Федерация не са такива поради желанието на ЕС да изолира Русия, а поради политиката на Москва по отношение на съседните й страни. Русия продължава незаконното анексиране на Крим, да окупира части от Грузия, както и да не изпълнява Минските споразумения. Сериозно притеснени сме от опитите за руска намеса в политическия живот на страните членки на ЕС, както и опити за намеса във вътрешнополитическия живот на страните от Западните Балкани чрез дезинформационни кампании. Киберсигурността продължава да е огромно предизвикателство за ЕС особено с оглед на предстоящите европейски избори. Искаме взаимоизгодни, партньорски отношения с Руската федерация, но за това са нужни две страни“.

Андрей Ковачев

Момчил Неков /БСП/: „Русия е страна с над 2300 км обща граница с Европейския съюз и страната, граничеща с най-много държави от ЕС. Тоталното заклеймяване на отношенията с такъв стратегически партньор е самоубийствен удар за дипломацията на ЕС. Не е ли по-важно да погледнем собствените си свобода на медиите, разследваща журналистика и скандали? Обвиненията и нападките не са начин за решаване на политически въпроси, още повече, когато те са международни“.

Момчил Неков
Категории: Новини, Политика

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Спряха безплатния ток на...

Публикувано от юли - 10 - 2019

0 Коментари

Община Гулянци с богата...

Публикувано от февр. - 26 - 2019

0 Коментари

Над 3,3 млн. лв....

Публикувано от февр. - 8 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.