• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Румен Петков беше сред официалните лица при откриването на изложбата от винили пред музея на Освобождението. Той е и активен участник в инициативния комитет за честванията по повод 140-годишнината от Освобождението. Ето защо го попитахме: Като активен участник в организацията на тържествата, какви ползи за плевенчани можете да назовете от честванията освен историческите спомени ? На което Румен Петков отговори следното: Плевен трябва да използва всички възможности, които ни дава 140 години от Освобождението, 40 годишнината от плевенската панорама и 110 годишнината от изграждането мавзолея Освобождението на Плевен, и на военноисторическите музеи.  Да се обърне към всички държави, които са участвали в руско турската война, да покани наследниците на участниците.  Да направим Плевен туристически център такъв, какъвто е бил и какъвто може да бъде. За това обаче е необходим ресурса, потенциала и възможностите на всички. Специално аз ще направя всичко, което мога. Преди седмица бях в Русия, на 22 май там ще се открие изложба на военноисторическите музеи, която ще бъде на Червения площад, в руския държавен музей. Там е мястото, където трябва да бъдат поканени туроператорите. Това е ресурс, инструментариум, който трябва да бъде използван по най-активния начин, чрез Външно министерство, чрез градовете побратими. Юни месец активно ще участвам в подготовката и провеждането на една историческа дискусия в Плевен с участието на академичните среди, не само на Плевен и България, но и на страните освободителки. Така че Плевен има всички шансове да бъде център на тези събития и не само тази година, а и следващата.

Категории: Новини

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Само трима плевенчани са...

Публикувано от апр. - 11 - 2017

0 Коментари

Без войници на шествието...

Публикувано от февр. - 27 - 2019

0 Коментари

Плевен – домакин на...

Публикувано от авг. - 10 - 2017

0 Коментари

Рускоговорящи младежи от над...

Публикувано от сеп. - 25 - 2017

1 Коментар

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.