• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

Румен Петков беше сред официалните лица при откриването на изложбата от винили пред музея на Освобождението. Той е и активен участник в инициативния комитет за честванията по повод 140-годишнината от Освобождението. Ето защо го попитахме: Като активен участник в организацията на тържествата, какви ползи за плевенчани можете да назовете от честванията освен историческите спомени ? На което Румен Петков отговори следното: Плевен трябва да използва всички възможности, които ни дава 140 години от Освобождението, 40 годишнината от плевенската панорама и 110 годишнината от изграждането мавзолея Освобождението на Плевен, и на военноисторическите музеи.  Да се обърне към всички държави, които са участвали в руско турската война, да покани наследниците на участниците.  Да направим Плевен туристически център такъв, какъвто е бил и какъвто може да бъде. За това обаче е необходим ресурса, потенциала и възможностите на всички. Специално аз ще направя всичко, което мога. Преди седмица бях в Русия, на 22 май там ще се открие изложба на военноисторическите музеи, която ще бъде на Червения площад, в руския държавен музей. Там е мястото, където трябва да бъдат поканени туроператорите. Това е ресурс, инструментариум, който трябва да бъде използван по най-активния начин, чрез Външно министерство, чрез градовете побратими. Юни месец активно ще участвам в подготовката и провеждането на една историческа дискусия в Плевен с участието на академичните среди, не само на Плевен и България, но и на страните освободителки. Така че Плевен има всички шансове да бъде център на тези събития и не само тази година, а и следващата.

Категории: Новини

Оставете коментар


Петя Василева: Късно внесени...

Публикувано от окт. - 27 - 2017

0 Коментари

Стартира седмото издание на...

Публикувано от сеп. - 5 - 2019

0 Коментари

Честваме 140 години пожарно...

Публикувано от февр. - 1 - 2018

0 Коментари

550 маратонци от 21...

Публикувано от май - 21 - 2017

0 Коментари

МВР: Не купувайте дърва...

Публикувано от мар. - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.