• 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха
 • 20 . май . 2019 - Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери
 • 20 . май . 2019 - Триумф за момчетата на хандбалния отбор от Левски
 • 20 . май . 2019 - Започна третото издание на националния конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова“
 • 19 . май . 2019 - Партизан (Червен бряг) се бори за по-високо класиране в Козлодуй

Протестът в Плевен постигна нещо добро – събуди се енергията в много хора. И това заслужава адмирации. Но само толкова. Защото тази енергия не излъчи послания, не показа цел, не създаде лидер. Веенето на байраци и скандирането на вехти лозунги е смехотворно, да не кажа отблъскващо. Точно толкова, колкото агресията към седналите да пият кафе плевенчани. Те ли са виновни за ставащото, че си изляхте агресията към тях ? Като скандирате „Мафия“ защо не отидохте при мафиотите в Плевен или София и да им го изкрещите ?! Като скандирате „Оставка“ защо не отидохте при тези, чиято оставка искате и да им го изкрещите ? Анонимното недоволство никога до нищо не води – само руши. Хаби време и обезсърчава хората.

Да, има мафия, има корупция, има самозабравили се политици, има несправедливост, има мизерия, има гняв. Но с подобен протест това няма да се оправи. Точно обратното – ще стане по-зле. Защото разединява. Няма как маргинални лица да обединяват всички ни. Няма как агресията да бъде привлекателна. С кашони, картони, мегафони и байраци доверие не се печели.

Дайте цел, а не само скандиране на „Оставка“. Като си подадат всички оставката – какво следва ?! Избори, анархия или гражданска война ? Кой и как ще спре корупцията ? Кой и как ще спре беззаконието ? Кой и как ще оправи здравеопазването,? Или образованието ? Как ще спрете купуването на гласове, как ще се оправите с циганите ? Ами Европа, ами Брюксел, ами Вашингтон, Москва и Истанбул ? Имате ли отговор на тези въпроси ? И още много други, толкова много, че трябва да сме в непрекъснат режим на протести докато ги разрешим.

Защото цената на бензина не е единственият проблем в държавата ни. А и той вече се разреши – цената падна. За сега. Остава да осмислим ставащото като му придадем ясна цел, разумни средства за постигането на тази цел и личност, която да ни вдъхнови да свършим всичко това. В противен случай протестът става просто една тълпа. А демокрацията, както казва един умен човек, не е власт на тълпата. Тя е управление, което трябва да включва най-добрите политически умове на нацията.

Така че – нека да има протести. Но да има и мисъл ! Първото е лесно, за второто – не съм сигурна !

Категории: Общество

Оставете коментар


За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Плевенските деца се научиха...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Триумф за момчетата на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Започна третото издание на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Партизан (Червен бряг) се...

Публикувано на май - 19 - 2019

0 Коментари

Завод за 30 млн....

Публикувано от ное. - 15 - 2017

0 Коментари

В събота, 23-ти юни...

Публикувано от юни - 20 - 2018

0 Коментари

Циркът с кмета на...

Публикувано от мар. - 21 - 2019

1 Коментар

Плевен е извън EDEN...

Публикувано от февр. - 28 - 2017

0 Коментари

МВР Плевен отчита дейността...

Публикувано от мар. - 15 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Съжаляваме, в момента няма никакви анкети.

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.