• 13 . Дек. . 2018 - Вреди ли телефонът на здравето ни и до колко?
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 души излязоха на протест в село Чомаковци. Следва блокиране на ж.п. линията ако не се намери решение на проблема.
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 000 българи са получили подкрепа от ОПРЧР
 • 27 . Ное. . 2018 - Предимствата на програма Еразъм+
 • 27 . Ное. . 2018 - ОБЩИНА ПЛЕВЕН ОРГАНИЗИРА КРЪГЛА МАСА ПО ПРОБЛЕМИТЕ И ТЕНДЕНЦИИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА

Протестът в Плевен постигна нещо добро – събуди се енергията в много хора. И това заслужава адмирации. Но само толкова. Защото тази енергия не излъчи послания, не показа цел, не създаде лидер. Веенето на байраци и скандирането на вехти лозунги е смехотворно, да не кажа отблъскващо. Точно толкова, колкото агресията към седналите да пият кафе плевенчани. Те ли са виновни за ставащото, че си изляхте агресията към тях ? Като скандирате „Мафия“ защо не отидохте при мафиотите в Плевен или София и да им го изкрещите ?! Като скандирате „Оставка“ защо не отидохте при тези, чиято оставка искате и да им го изкрещите ? Анонимното недоволство никога до нищо не води – само руши. Хаби време и обезсърчава хората.

Да, има мафия, има корупция, има самозабравили се политици, има несправедливост, има мизерия, има гняв. Но с подобен протест това няма да се оправи. Точно обратното – ще стане по-зле. Защото разединява. Няма как маргинални лица да обединяват всички ни. Няма как агресията да бъде привлекателна. С кашони, картони, мегафони и байраци доверие не се печели.

Дайте цел, а не само скандиране на „Оставка“. Като си подадат всички оставката – какво следва ?! Избори, анархия или гражданска война ? Кой и как ще спре корупцията ? Кой и как ще спре беззаконието ? Кой и как ще оправи здравеопазването,? Или образованието ? Как ще спрете купуването на гласове, как ще се оправите с циганите ? Ами Европа, ами Брюксел, ами Вашингтон, Москва и Истанбул ? Имате ли отговор на тези въпроси ? И още много други, толкова много, че трябва да сме в непрекъснат режим на протести докато ги разрешим.

Защото цената на бензина не е единственият проблем в държавата ни. А и той вече се разреши – цената падна. За сега. Остава да осмислим ставащото като му придадем ясна цел, разумни средства за постигането на тази цел и личност, която да ни вдъхнови да свършим всичко това. В противен случай протестът става просто една тълпа. А демокрацията, както казва един умен човек, не е власт на тълпата. Тя е управление, което трябва да включва най-добрите политически умове на нацията.

Така че – нека да има протести. Но да има и мисъл ! Първото е лесно, за второто – не съм сигурна !

Категории: Общество

Оставете коментар


Вреди ли телефонът на...

Публикувано на Дек. - 13 - 2018

0 Коментари

Над 200 души излязоха...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

87 коментара

Над 200 000 българи...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

0 Коментари

РИК одобри образеца на...

Публикувано от мар. - 7 - 2017

0 Коментари

Поканени сте !

Публикувано от авг. - 10 - 2017

0 Коментари

Кмет забрани празнуването на...

Публикувано от окт. - 31 - 2017

1 Коментар

10 човека вече имат...

Публикувано от май - 3 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.