• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

За продължаващ вандализъм, който съсипва градската среда и ощетява общинския бюджет, информират от общинската администрация в Плевен. Особено тревожно е състоянието по поддръжка на европроектите за интегрирана градска среда, които в продължение на пет години трябва да се поддържат в изряден вид съгласно клаузите за еврофинансиране.
Продължават  набезите  върху детски площадки и съоръжения, които нееднократно са възстановявани със средства на общинския бюджет. Дни след приключването на ремонта на площад „Стефан Стамболов“ вече има 6 /шест/ откраднати плочки от новата настилка, съобщи кметът Георг Спартански. Правени са опити за изскубване на декоративните дръвчета там. Крадат се и цветята, които засажда общинската фирма „Паркстрой“. Постоянни поражения има и върху пейките, фонтаните, кошчетата за смет, новите съоръжения в градската градина и парковете на града.

Всичко това нанася големи поражения и върху общинския бюджет, тъй като съгласно клаузите на договорите за еврофинансиране, общината е задължена в продължение на пет години след приключване на ремонтната дейност, да поддържа обектите в изряден вид. В противен случай ще бъде санкционирана да плаща глоби.

Само за миналата година за ремонти на детски площадки и съоръжения от общината са похарчени над 100 хил. лв., които биха могли да бъдат използвани за други цели, като асфалтиране и ремонт на улици.
От администрацията информират за постоянен контрол от страна на общинския инспекторат, но той не е в състояние да обхване всички нарушители, тъй като голяма част от тях действат през нощта. Не е възможно до всяко съоръжение да има полицай или инспектор, заявяват от общината, необходима е гражданска отговорност за опазване на новите съоръжения и придобивки.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Ангела Лицемеркел каза:

  Ами щом има нарушители, колко глоби са събрани, я попитайте кмета-Нарцис! Необходимо е и промяна на НАРЕДБА 1 за реда и нарушенията на територията на Плевен. Да се забрани употребата на алкохол, бира, музика, фойерверки, гонки, наркотици, секс в паркове и градини! Я вижте в парка пред старата баня за какво иде реч! Пълно с наркомани!

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

В „Историческо величие“ в...

Публикувано от юни - 26 - 2019

0 Коментари

„Млади възрожденци“ ще се...

Публикувано от мар. - 15 - 2017

0 Коментари

Оцениха 9 културни проекта

Публикувано от мар. - 16 - 2017

1 Коментар

Пъстра кошница с писани...

Публикувано от апр. - 13 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.