• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Прогнози за местата в следващия европейски парламент са изготвени от Отдела за наблюдение на общественото мнение. Разпределението на местата са пресметнати на базата на намеренията за гласуване в отделните държави членки. Резултатите са въз основа на базата данни събрани в края на февруари 2019 год.

Според тези данни България ще изпрати 17 политици в бъдещия европарламент. Според проучванията на общественото мнение у нас, интересът към евроизборите на 26-ти май се покачва. Данните от февруарското проучване сочат, че шансовете на двете партии ГЕРБ и БСП се изравняват.

По 6 места в европарламента ще си поделят ГЕРБ и БСП. 35.7 % биха подкрепили кандидат на ГЕРБ, а 35.1 % – биха подкрепили кандидата на БСП. ДПС може да разчита на 2 евродепутати, тъй като 5.4 % биха гласували за тази партия.

На 1 евродепутат могат да разчитат от ОП ако са във формация ВМРО + НФСБ. Според проучването 5.3 % биха подкрепили кандидат на Обединените патриоти. Същото се отнася и за Коалиция ДСБ + „Да, България“. За тях биха дали гласовете си 2.4 % от избирателите. Шансове за 1 евродепутат има и „Воля“, тъй като 2.2 % биха подкрепили тази партия. Извън европарламента остават Коалиция „Реформаторски блок“ и АБВ – съответно с 0 %.

Следващото актуализиране на прогнозите ще бъде на 14-ти март, информират от Пресцентъра на ЕК. Парламентът ще публикува актуализирани прогнози всеки две седмици до края на април и всяка седмица през май месец до вечерта на самите избори. Първоначалните резултати от изборите ще бъдат публикувани на 26 май, за страните, в които се провеждат и където са приключили, и след 18.00 ч. и веднъж на всеки час докато предварителните окончателни резултатите от всички държави членки станат налични.


Категории: Избори, Новини

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Осуетиха опит за отвличане...

Публикувано от юни - 25 - 2019

0 Коментари

От СУ „Иван Вазов“...

Публикувано от мар. - 20 - 2019

0 Коментари

Шофьор бе хванат без...

Публикувано от мар. - 26 - 2019

0 Коментари

Комисията по култура трябва...

Публикувано от февр. - 1 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.