• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

Прогнози за местата в следващия европейски парламент са изготвени от Отдела за наблюдение на общественото мнение. Разпределението на местата са пресметнати на базата на намеренията за гласуване в отделните държави членки. Резултатите са въз основа на базата данни събрани в края на февруари 2019 год.

Според тези данни България ще изпрати 17 политици в бъдещия европарламент. Според проучванията на общественото мнение у нас, интересът към евроизборите на 26-ти май се покачва. Данните от февруарското проучване сочат, че шансовете на двете партии ГЕРБ и БСП се изравняват.

По 6 места в европарламента ще си поделят ГЕРБ и БСП. 35.7 % биха подкрепили кандидат на ГЕРБ, а 35.1 % – биха подкрепили кандидата на БСП. ДПС може да разчита на 2 евродепутати, тъй като 5.4 % биха гласували за тази партия.

На 1 евродепутат могат да разчитат от ОП ако са във формация ВМРО + НФСБ. Според проучването 5.3 % биха подкрепили кандидат на Обединените патриоти. Същото се отнася и за Коалиция ДСБ + „Да, България“. За тях биха дали гласовете си 2.4 % от избирателите. Шансове за 1 евродепутат има и „Воля“, тъй като 2.2 % биха подкрепили тази партия. Извън европарламента остават Коалиция „Реформаторски блок“ и АБВ – съответно с 0 %.

Следващото актуализиране на прогнозите ще бъде на 14-ти март, информират от Пресцентъра на ЕК. Парламентът ще публикува актуализирани прогнози всеки две седмици до края на април и всяка седмица през май месец до вечерта на самите избори. Първоначалните резултати от изборите ще бъдат публикувани на 26 май, за страните, в които се провеждат и където са приключили, и след 18.00 ч. и веднъж на всеки час докато предварителните окончателни резултатите от всички държави членки станат налични.


Категории: Избори, Новини

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Плевен със стъпка в...

Публикувано от май - 11 - 2019

0 Коментари

Слово за Словото

Публикувано от май - 24 - 2017

1 Коментар

Кмет забрани празнуването на...

Публикувано от окт. - 31 - 2017

1 Коментар

Грация, красота и интелект...

Публикувано от май - 2 - 2017

0 Коментари

Сирни Заговезни и Масленица...

Публикувано от мар. - 10 - 2019

2 коментара

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.