• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Ритуална зала – интериор. Снимка – Интернет.

Няма да има и през тази година. В „Бюджет 2019” няма заложени  средства за празнична Ритуална зала. Младите хора на Плевен все така ще ходят в зала „Катя Попова” да подписват гражданския си брак.

„Катя Попова” е зала за концерти и събрания, пригодена набързо за сватбения ден с един герб и кашпи с изкуствени цветя за по-вече „празничност”. Зала нямаща нищо общо с тържественост, акустика, осветление, дизайн, които да те оставят без дъх от вълнение. Да не говорим, че трябва да е  с два отделни входа за идващи и излизащи брачни двойки. Със задължителни помещения за проверка на документи, за грим и последни минути преди церемонията. А за настоящия вид на тоалетните, които могат допълнително да те парфюмират, няма и да споменаваме.

Около 500 са сключените бракове през миналата година. Това са 1 000 млади хора, дошли в „Катя Попова” да изживеят незабравимия си ден. Това са 2 000 родители на тези младоженци дошли в неугледната „Катя Попова” да се порадват на децата си. Сами пресметнете като прибавим и гостите за колко народ става дума. Дошъл в плевенската зала „Катя Попова”, за да види как се подписва граждански брак с изкуствени цветя и без грам празничност.

Затова новобрачните предпочитат изнесения ритуал. Общината предпочита приходите от подобни церемонии да отиват в частните сватбени агенции вместо в общинския бюджет.

Общинският съвет гласува половин милион за спорт, който на всичкото отгоре е за частни клубове, а не за училищен спорт. За Културен календар отделя едва 380 хиляди. А пък за Ритуална зала – 0 лева. Някой трябва да припомни на този Общински съвет, че ритуалите за сватби, кръщения, годишнини – не само са част от българския празнично – обреден календар. Това е традиция и запазване на българския дух. Това е култура и изграждане на афинитет към естетика и представи за стойностните неща в ценностната ни система.

Това в последна сметка е и бизнес, защото някъде вече се прави сватбен туризъм и се печелят проекти в тази област.

В Плевен – нищо. Което не е изненада когато начело на държавата е човек, чиито кумири са Цеца Величкович и бистришките тигри. Може ли Плевен да направи нещо друго и да победи в двубоя с ширещата се бездуховност ? Отговорът – в утрешното заседание на Общинския съвет !

Ритуална зала. Снимка – Интернет.

Категории: Без категория

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

27 точки в дневния...

Публикувано от юни - 22 - 2018

0 Коментари

Старт на „Национален поход...

Публикувано от юли - 12 - 2017

0 Коментари

Читалище в Левски с...

Публикувано от мар. - 26 - 2019

0 Коментари

Няма да има извънредна...

Публикувано от окт. - 11 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.