• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

Източник-Плевенпрес

На специална среща, проведена днес в залата на читалищe „Никола Вапцаров“ в Червен бряг, бе представен последния успешно спечелен проект от местната община. С подкрепата на Европейския социален фонд и партньорското Министерство на вътрешните работи на Чехия бяха закупени 8 нови водни прегради за пожарната в града. С тях община Червен браг става единствената в страната, притежаваща подобна придобивка.
Гости на днешното събитие бяха Ярослав Камаш, заместник-посланик на Чешката република у нас, както и комисар Станислав Атанасов, ръководител на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен. От страна на домакините присъстваха кметът на общината Данаил Вълов и началникът на местната пожарна Николай Нинов.
Всички официални лица не пестиха топли думи относно задоволството си от успешно реализирания проект. Обмяната на опит и добри практики между България и Чехия в противопожарното и аварийно дело бяха отчетени от командирите на двете пожарни като най-ползотворната част от проекта.
Самата европейска програма, спечелена от община Червен бряг, е на стойност 190 000 лева,като освен водните прегради включва и обучението на 50 доброволци от Общината за това как най-адекватно се реагира при извънредна ситуация-пожар, наводнение, ураган и тн. Доброволците, младежи от града и околните села, заедно с част от общинското ръководство посетиха Чехия през месец май с идеята за обмяна на професионален опит.
От екипа,спечелил проекта, представиха функциите на осемте водни прегради. Те представляват антикорозионни резервоари с дължина от 2 до 5 метра, които лесно се пълнят с вода, и основно биват използвани при изграждане на водна стена при наводнения и високи нива на реките. Освен това са отлично средство за гасене на пожари и складиране на резервни запаси от вода. Един брой водна преграда би заместила употребата на 250 чувала с пясък. На този етап единствено пожарната в Червен брягв цялата страна пригежава този вид модерна технология.

Източник-Плевенпрес

Източник-Плевенпрес

Източник-Плевенпрес

Източник-Плевенпрес

Категории: Новини

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Задържани са трима мъже,...

Публикувано от ное. - 9 - 2018

0 Коментари

„Къщичката за книги“ в...

Публикувано от юли - 15 - 2019

0 Коментари

Още три случая на...

Публикувано от февр. - 18 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.