Начало | Здравеопазване | Плевен със стъпка в посока на развитие на денталната медицина

Плевен със стъпка в посока на развитие на денталната медицина

С нова здравна инвестиция Плевен направи поредната си стъпка в посока на развитие на денталната медицина. В града официално отвори врати Център за обучение на стоматолози, зъботехници и дентални асистенти, фокусира върху технологиите и практическите обучение. Откриването уважиха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и кметът на Община Плевен Георг Спартански, проф. д.р Славчо Томов – ректор на Медицинския университет, д-р Йордан Георгиев – председател на ПК по “Стопанска политика и транспорт” в местния парламент и управител на болница ”Св. Панталеймон”. Те поздравиха д-р Бранимир Кирилов – управител на новия „Nano Dental Academy“ и пожелаха успех на начинанието.

„Радвам се, че днес ставаме свидетели на поредната здравна инвестиция в Плевен. И то не каква да е, а инвестиция, при която става дума за високи технологии. Това е поредна стъпка в посока развитието и на денталната медицина в града ни“, посочи председателят на местния парламент Мартин Митев.    

„Виждаме как Плевен показва постоянно нещо ново в областта на медицината, в случая денталната. Градът ни е водещ в сферата на медицината и това е поредната крачка“, посочи и кметът Георг Спартански.

„Преди няколко месеца се върнах от конгрес, където ставаше дума за роботика. Днес ще кажа – бъдещето на денталната медицина вече е в Плевен“, заяви проф. д-р Славчо Томов. Той посочи, че новият дентален  център ще бъде база, на която Медицинският университет ще стъпи, за да стартира за начало обучение по специалности по дентална медицина с идеята след време тук да се акредитира и една по-голяма академична структура в тази посока.

„Хубаво е когато високите технологии не са само в столицата и когато при нас се случват такива добри неща“, каза и д-р Йордан Георгиев.

„Nano Dental Academy“ е учебен център, фокусиран върху обучението чрез технология и практически упражнения съвременните методи и технологични достижения в работата на стоматолози, зъботехници и дентални асистенти“, посочи д-р Бранимир Кирилов и изтъкна, че Плевен е едно от най-добрите места за този вид обучение. Новият Център за обучение на стоматолози, зъботехници и дентални асистенти е оборудван с осем работни места и разполага с модерна високотехнологична апаратура, която дава възможност за организиране на практически курсове на високо съвременно ниво. Целта е обучение, квалификация и преквалификация на медицински работници, лекари по дентална медицина и студенти по консервативно зъболечение. Идеята е специалисти в областта на стоматологията да обменят опит, да споделят ноу-хау и да внедряват нови методи за лечение.

Прочетете също

Допълнителни автобуси до Гробищен парк “Чаира” отпускат за Задушница

За Голяма задушница община Плевен ще отпусне допълнителни автобуси. Те ще се движат по автобусна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *