• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

За национална кампания под мотото „Да върнем човешкото в себе си“ ни съобщават от пресслужбата на КТ „Подкрепа“ – София. Синдикатът, съвместно със Синдикална Федерация на служителите в МВР, Национална организация „Малки Български Хора” и с подкрепата на Столична община и НОИ стартира Национална кампания, чието начало ще е днес – 11-ти април. В 11.00 ч. президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов, кметът на София Йорданка Фандъкова, управителят на НОИ Бисер Петков, зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов и президентът на НО „Малки Български Хора” Светослав Чернев ще открият кампанията, като залепят плакати в сградата на „Район Възраждане” и Националния осигурителен институт. В същия час регионални председатели на КТ „Подкрепа”, местни представители на СФСМВР, на Малки Български Хора и директори на териториалните поделения на НОИ ще дадат начало на кампанията в Пловдив, Благоевград, Велико Търново, Бургас, Варна, Русе, Стара Загора, Враца, Плевен, Шумен, Кърджали.

В един от дните на Страстната седмица – Велики вторник, си припомняме за нещо важно, което Иисус Христос е направил за хората. 11 април – Велики вторник е ден за поучения. Дава ни се пример как да благотворим – да не даваме само това, което ни е излишно и не ни трябва, а като бедната вдовица от Евангелието да сме готови да дадем всичко, за да помагаме на нуждаещите се.

В такъв Велик ден, КТ «Подкрепа» със своите партньори ще се обърнат към обикновения човек, за да събудят отново моралните качества и добродетели.

Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша…? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта «защо аз, нека някой друг да се сети да направи място»…

Обикновено обвиняваме държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имаме. КТ „Подкрепа” направи Обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата.

В Плевен, в сградата на НОИ на площад „Иван Миндиликов“ № 8, кампанията ще бъде открита в 11.00 ч. с лепенето на плакати.

Категории: Новини

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Покана към гражданите на...

Публикувано от ян. - 7 - 2019

0 Коментари

Системата на КАТ в...

Публикувано от февр. - 27 - 2019

0 Коментари

Училищата в Левски се...

Публикувано от апр. - 15 - 2019

0 Коментари

За първи път –...

Публикувано от апр. - 19 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.