• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Общинският съвет на Плевен даде съгласие за безвъзмездно прехвърляне на общински терени в полза на Агенция „Пътна инфраструктура” във връзка с предстоящото изграждането на автомагистрала „Хемус”. Става дума за участък от км 122+260 до км 139+340, включително пътен възел „Плевен” и център за управление при км 18+501 на път II-35.

С Решение №250 на Министерския съвет от 25 април 2013 г. обект: „А-2„ София – Ботевград – Шумен – Девня – Варна”, част от който е и автомагистрала „Хемус”, е обявен за обект с национално значение. Със свое решение от 28 февруари тази година Общинският съвет на Плевен даде предварително съгласие за прокарване трасето на „Хемус” в посочения по-горе участък. В тази връзка, с писмо от 9.05.2019 г., Агенция „Пътна инфраструктура” уведомява, че подробния устройствен план – парцеларен план /ПУП-ПП/ за „Хемус” в тази част е одобрен поетапно, като за съответните участъци е в сила заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството. За реализиране на проекта е необходимо Община Плевен да дари на АПИ части от общински поземлени имоти, през които ще премине трасето.

Общински съвет – Плевен даде съгласие за промяна на характера от публична общинска собственост в частна общинска собственост за части от имоти – пасища, мери и пътища, в две населени места в общината, през които ще минава трасето на „Хемус”. Терените са в землищата на селата Николаево и Бохот.

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Плевен прес: Извиняваме се...

Публикувано от ян. - 10 - 2019

0 Коментари

Днес, 24 юни, заседават...

Публикувано от юни - 24 - 2019

0 Коментари

Беър Грилс да заповяда...

Публикувано от февр. - 25 - 2019

0 Коментари

Хванаха крадец от Д....

Публикувано от юни - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.