• 20 . юни . 2019 - НОИ: Въвеждат се нови образци на документи за изплащане на парични обезщетения и помощи
 • 20 . юни . 2019 - Лятото е тук: Извадиха поредна змия от мазе в „Дружба“
 • 20 . юни . 2019 - Дичо и Теди Кацарова идват в Левски
 • 20 . юни . 2019 - На 2 юли приключва приемът на годишни уведомления от работодатели по Закона за хората с увреждания
 • 20 . юни . 2019 - Хванаха крадец от Д. Митрополия след 2 месеца търсене

Единствената политическа партия отказала се от държавната субсидия е „Възраждане“. Това е прецедент в целия 30-годишен преход. В плевенската листа на „Възраждане“ водач е Стела Банкова с още двама души – Огнян Иванов и Бойко Никифоров. По време на кампанията нямаше техни плакати, билбордове, флаери и реклами в плевенски медии.  Може би се е разчитало на разпознаваемост от времето когато Стела Банкова беше плевенски депутат в 40-то Народно събрание, избрана през 2005 г. с листата на „Атака“. Година по-късно тя напусна партията заради несъгласие с методите на управление на Волен Сидеров. Като плевенски депутат Стела Банкова редовно се срещаше с избирателите си и имаше работеща приемна в Областна администрация. Това обаче не и е донесло гласове в кампанията за 44-то Народно събрание. По данни на ЦИК броят гласували за „Възраждане“ от област Плевен е 1 645, което е 1.33 % от общия брой гласоподаватели. Референциите, които е събрала Стела Банкова са 279. Тези данни показват, че плевенчани не са припознали „Възраждане“ като възможна алтернатива. Защо това е така – анализаторите тепърва ще уточняват. Иначе партията продължава да изненадва. Минчо Христов заяви по време на пресконференцията в София: „В 40-то Народно събрание заедно със Стела Банкова се отказахме от тази субсидия, внесохме Закон за премахването на субсидията. Това е най-високата партийна субсидия в света. Аз направих справки и се оказа, че е десет пъти по-голяма от германската, от гръцката, от италианската“. От „Възраждане“ призоваха партиите, които ще влязат в новия парламент, също да се откажат от субсидиите си. Дали гласът им ще бъде чут – предстои да видим.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. иванов каза:

  Съграждани, нали бяхте за промяната, против корупцията и за почтени депутати, защо не гласувахте за хора като Стела Банкова? Май че важното е само да плямпаме…

Оставете коментар


НОИ: Въвеждат се нови...

Публикувано на юни - 20 - 2019

0 Коментари

Лятото е тук: Извадиха...

Публикувано на юни - 20 - 2019

0 Коментари

Дичо и Теди Кацарова...

Публикувано на юни - 20 - 2019

0 Коментари

На 2 юли приключва...

Публикувано на юни - 20 - 2019

0 Коментари

Хванаха крадец от Д....

Публикувано на юни - 20 - 2019

0 Коментари

Състезание по спелуване на...

Публикувано от февр. - 7 - 2019

0 Коментари

БСП води с 2...

Публикувано от май - 24 - 2019

0 Коментари

Плевен е домакин на...

Публикувано от май - 2 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.