• 17 . сеп. . 2019 - БФС отлага решението си по казуса със Спартак
 • 17 . сеп. . 2019 - УС на Спартак: Футболистите не се явиха в Монтана заради неразбирателство за осигурителните си вноски
 • 17 . сеп. . 2019 - Обсъждат продажба на плувен комплекс в Индустриална зона в Плевен
 • 17 . сеп. . 2019 - Започва благотворителна кампания в помощ на седемгодишно момче
 • 17 . сеп. . 2019 - Георги Лозанов: Това е война срещу България. Със скандали няма да я спечелим.

В началото на месец април бяха обявени резултатите от комплексната оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства за 2016 година. Максималният брой точки при тази оценка е 150. Плевенският театър е получил 105. Това го поставя на последно място сред получилите „отлична оценка“ в раздел „Драматично-куклени театри“. Първенец е „Театър 199“ – със 120 точки, следван от шуменския театър – 116 т., пазарджишки театър – 111 т. и хасковският театър – 106 т.

Получаването на тези точки е след оценка по критерии разработени от Министерството на културата. Те включват: управленска дейност, финансова ефективност на продукцията, управлението на материално-техническата база, художествената политика  и присъствието на сценичния институт в общността. Оценката се извършва със заповед на министъра на културата от комисия, председателствана от директора на дирекция «Сценични изкуства и художествено образование» и членове експерти от същата дирекция, както и от дирекция «Бюджет и финансово счетоводни дейности», «Управление на собствеността» и «Правно-нормативна дейност и обществени поръчки».  Оценките се считат за отлични – ако са получени над 70% от общия брой на точките – 150, добри – ако са получени от 50% до 70 % от точките, средни – ако са получени от 30% до 50 % от точките и слаби – ако са получени под 30% от точките.

По тази система плевенският театър е в групата на отличниците със своите 105 точки, но на последно място в групата  след Шумен, Пазарджик и Хасково. Настоящият директор на плевенския театър е бивш заместник министър на културата и бивш кадър на администрацията в Министерството на културата. Желаещите да получат повече информация за въпросните комплексни оценки могат да направят това на сайта на МК или на http://www.theatre-pz.info/bg/images/A/123.pdf

Категории: Култура

Оставете коментар


БФС отлага решението си...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

УС на Спартак: Футболистите...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Обсъждат продажба на плувен...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Георги Лозанов: Това е...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Успешен първи фестивал на...

Публикувано от сеп. - 20 - 2017

1 Коментар

Община Плевен с грамота...

Публикувано от ян. - 28 - 2019

0 Коментари

От Николаево информират за...

Публикувано от ян. - 28 - 2019

0 Коментари

Бизнесмени от Чехия се...

Публикувано от авг. - 17 - 2017

2 коментара

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.