• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали

Десет години след датата 01.01.2007 в България се правят отчети и анализ от ползите, съпътстващи членството ни в Европейския съюз. В тази връзка  днес Областният информационен център (ОИЦ) Плевен проведе пресконференция в пресклуба на БТА. На нея председателят на ОИЦ Игнат Димитров и експертът от „Информация и комуникация” Николета Минчева запознаха представителите на местните медии  с развитието на Община Плевен през програмния период 2007- 2013 г.

Равносметката е 307 сключени договори на 189 бенефициенти, възлизащи на обща сума от над 212 милиона. Най-много контракти и бенефициенти има по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Договорите по Оперативни програми „Околна среда” и „Регионално развитие” са с най-висока стойност, съответно 63 660 095 и 89 023 771 лева.

Освен в град Плевен европейски програми се осъществяват и в по-малки общини, като Кнежа и Долна Митрополия. В Община Кнежа са усвоени над 3 милиона лева по оперативни програми „Околна среда” и „Развитие на човешките ресурси”. В същите направления се работи и в Долна Митрополия.

Твърди се, че усещането на българина за пълноценна принадлежност към Европейския съюз ще се развие в период от 15 – 20 години.Както се казва, по средата на пътя сме. А междувременно можем да се включим в честванията за 10-годишното ни членство, които са предвидени за 3 май от 10.30 на площад „Възраждане”.

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.