• 19 . сеп. . 2019 - Кметската битка за Белене се завързва
 • 19 . сеп. . 2019 - Заради неявяването на футболистите Спартак глобен с 2000 лева и минус 3 точки
 • 19 . сеп. . 2019 - Ярослав Димитров, ОИК: 118 225 са избирателите в община Плевен
 • 19 . сеп. . 2019 - Постоянните комисии в Общински съвет – Плевен, заседават на 20 и 24 септември
 • 18 . сеп. . 2019 - Зам.-министър Амелия Гешева представи в Плевен програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“

От общо 62 държавни болници само 3 са на печалба, сочи анализ на Министерството на здравеопазването. Една от тях е УМБАЛ „Г. Странски“ – Плевен. Останалите две са областната болница в Монтана и „Св. Иван Рилски“ в София.

На дъното са редица други областни болници – в Благоевград, Сливен, Хасково, Габрово, както и болницата „Св. Анна“ в столицата.

Според здравният министър Николай Петров директори на държавни болници са купували лекарства над пределно допустимите цени, за което и ще бъдат наказани. Става дума за ощетяване на съответните болници със суми между 50 000 и 700 000 лв. От министерството обаче смятат да наложат единни правила за формиране на заплати и купуване на лекарства и консумативи, които да са по примера на частните болници и малкото печеливши държавни, включително ще се изисква да се спазват цените, на които те купуват.
Възможно е още от следващата седмица да тръгне и електронният търг за лекарства, при който централизирано в МЗ ще се договарят най-ниските оферти за всяко едно лекарство, а след това болниците ще имат право да сключват договори само с някой от 5-те доставчика, предложили най-ниски цени.

Категории: Новини

Оставете коментар


Системата на КАТ в...

Публикувано от февр. - 27 - 2019

0 Коментари

Костадин Костадинов ...

Публикувано от мар. - 23 - 2019

0 Коментари

Важна информация за хората...

Публикувано от апр. - 8 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.