• 17 . сеп. . 2019 - БФС отлага решението си по казуса със Спартак
 • 17 . сеп. . 2019 - УС на Спартак: Футболистите не се явиха в Монтана заради неразбирателство за осигурителните си вноски
 • 17 . сеп. . 2019 - Обсъждат продажба на плувен комплекс в Индустриална зона в Плевен
 • 17 . сеп. . 2019 - Започва благотворителна кампания в помощ на седемгодишно момче
 • 17 . сеп. . 2019 - Георги Лозанов: Това е война срещу България. Със скандали няма да я спечелим.

На редовното заседание на Общинския съвет, което ще се проведе в четвъртък, 28-ми юни т.г., двама общински съветници отправят питания към кмета Георг Спартански.

Цветко Цветков от БСП пита:  „Какви мерки предприема администрацията за решаване проблема с разрушени, изоставени и недовършени  сгради в Плевен“ ? Посочва се, че „темата третира съществуващ от дълги години проблем в Плевен… Наличието на подобни „паметници на разрухата“ не само загрозяват архитектурния облик на града, но са преди всичко потенциална опасност за съгражданите ни“, е изложил в мотивите си Цв. Цветков.

В питането са посочени и конкретни сгради: бившето ХЕИ на пл. „Свобода“, в квартал „Юнско въстание“ – хотел „Орбита“, сградата на Психото на ул. „Самуил“, запустели сгради на ул. „Ст. Караджа“ и „Марин Дринов“, изкопът на мястото на Младежкия дом и др.

Общинският съветник от групата на патриотите инж. Николай Маринов отправя питане свързано с тревожни данни за замърсеност на въздуха в Плевен. Посочени са данни за първите пет месеца на 2018 година измерени от АИС – Плевен /пункт за мониторинг на ул. „Патриарх Евтимий“ 3/. Според тях 50 пъти е имало превишаване на допустимите ФПЧ  /финни прахови частици/. Допустимата бройка на концентрация на ФПЧ – е 35 за цяла година. Във връзка с това общинският съветник пита: „Какви действия са предприети от общинската администрация за посочения период и какви алтернативни мерки се предвиждат за в бъдеще с цел опазване здравето на плевенчани“ ?

Категории: Новини

Оставете коментар


БФС отлага решението си...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

УС на Спартак: Футболистите...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Обсъждат продажба на плувен...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Георги Лозанов: Това е...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.