• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

Петя Василева. Снимка – Плевен прес.

Попитахме председателката на Постоянната комисия по култура, вероизповедания и международна дейност към ОбС – Плевен за причините, поради които се отложи за втори път приемането на Наредба № 11. Тя даде подробен отговор на въпроса. Според нея отлагането на приемането на Наредба № 11 за символите и почетните звания, е вследствие на постъпилите в последния момент нови предложения. И добави: едното от страна на Националното сдружение на сватбените агенции, другото от страна на общинска администрация, което даже не беше формално предложено. Това, което мен ме подразни и съм го изразила в изказването си по време на сесия, е че хората, които искаха да направят предложение – не го направиха навреме.

Предимно отправям упрек към общинска администрация, която би трябвало да знае, че на сайта на Общината е качено вече четири месеца едно предложение, което тя ако е искала да поправи или измени, или да допълни, е можела да го направи със съответното формално качване на предложение на сайта на общината, където е качено и основното предложение от страна на Комисията по култура. Това не може да става в последните комисии предхождащи сесията.

Но като цяло е разумно решението да се направи работна група, в която да участват представители на администрацията, на Постоянната комисия по култура, вероизповедания и международна дейност и представител на Националното сдружение на сватбените агенции, както и юрист от страна на общината, защото за една наредба трябва да има и юридическа консултация. Така че, това предложение е добро и затова комисията по култура го е приела. Възраженията са само за не навреме внесените промени и предложения.

Категории: Новини

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Българи от ново време...

Публикувано от юли - 15 - 2017

0 Коментари

Разширяват „Синя зона”...

Публикувано от май - 27 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.