• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Петя Василева. Снимка – Плевен прес.

Петя Василева, председател на Постоянната комисия по култура към ОбС, пожела да направи изявление пред присъстващите две журналистки по време на заседанието на Комисията, провело се на 29.01.2019 год. от 17.00 ч. в Заседателна зала на община Плевен. Изявлението е по повод разразил се спор между нея и Цветко Цветков /БСП/, член на комисията.

Спорът между двамата изникна по повод Заявление от Доротея Люцканова, преподавател по поп и джаз пеене в НУИ „Панайот Пипков”, изпратено до председателя на ОбС с копие до председателя на комисията по култура. В него се иска сумата от 3 200 лв. за 8 ученици от класа на Д. Люцканова за посещение на Международен джаз конкурс в Букурещ, Румъния.

Цветко Цветков оспори даването на въпросната сума, тъй като „става въпрос за екскурзия до Румъния”, както и че не е спазена процедурата за даване на заявки за финансиране на подобни проекти от бюджета. Освен това упрекна Василева в конфликт на интереси, тъй като тя е и председател на Училищното настоятелство в Музикалното училище. По неговите думи, комисията е одобрила до този момент финансирането на три проекта на училището.

По повод на тези твърдения, Петя Василева настоя след приключване на заседанието да направи изявление. Пред журналистите тя изрази категоричното си несъгласие с казаното от Цветко Цветков. По отношение на процедурата няма нарушение тъй като поканата за участие в джаз фестивала в Румъния е дошла след 15-ти ноември, когато е крайният срок за подаване на заявки за финансиране от общината. Освен това подобно участие е реклама за Плевен и талантливите му деца трябва да се поощряват, заяви Василева. От къде другаде могат да се правят проекти за музикални фестивали ако не от Музикалното училище, категорична е П. Василева. При това сумата от 3 000 лв. е смешно малка за общинския бюджет. „Негативното отношение на  общински съветници към фестивали и музикални прояви ще бъде включено в предизборната ми кампания”, съобщи по време на заседанието П. Василева.

Членовете на комисията гласуваха „против” отпускането на сумата от 3 000 лв. за участието на ученици от НУИ „П. Пипков” в Международен джаз фестивал в Румъния.

Категории: Култура, Новини

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Кукери вместо тикви

Публикувано от окт. - 30 - 2018

0 Коментари

Стартира вторият етап на...

Публикувано от февр. - 13 - 2019

0 Коментари

Временно спират водата в...

Публикувано от ян. - 17 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.