• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали

Петя Василева. Снимка – Плевен прес.

Петя Василева, председател на Постоянната комисия по култура към ОбС, пожела да направи изявление пред присъстващите две журналистки по време на заседанието на Комисията, провело се на 29.01.2019 год. от 17.00 ч. в Заседателна зала на община Плевен. Изявлението е по повод разразил се спор между нея и Цветко Цветков /БСП/, член на комисията.

Спорът между двамата изникна по повод Заявление от Доротея Люцканова, преподавател по поп и джаз пеене в НУИ „Панайот Пипков”, изпратено до председателя на ОбС с копие до председателя на комисията по култура. В него се иска сумата от 3 200 лв. за 8 ученици от класа на Д. Люцканова за посещение на Международен джаз конкурс в Букурещ, Румъния.

Цветко Цветков оспори даването на въпросната сума, тъй като „става въпрос за екскурзия до Румъния”, както и че не е спазена процедурата за даване на заявки за финансиране на подобни проекти от бюджета. Освен това упрекна Василева в конфликт на интереси, тъй като тя е и председател на Училищното настоятелство в Музикалното училище. По неговите думи, комисията е одобрила до този момент финансирането на три проекта на училището.

По повод на тези твърдения, Петя Василева настоя след приключване на заседанието да направи изявление. Пред журналистите тя изрази категоричното си несъгласие с казаното от Цветко Цветков. По отношение на процедурата няма нарушение тъй като поканата за участие в джаз фестивала в Румъния е дошла след 15-ти ноември, когато е крайният срок за подаване на заявки за финансиране от общината. Освен това подобно участие е реклама за Плевен и талантливите му деца трябва да се поощряват, заяви Василева. От къде другаде могат да се правят проекти за музикални фестивали ако не от Музикалното училище, категорична е П. Василева. При това сумата от 3 000 лв. е смешно малка за общинския бюджет. „Негативното отношение на  общински съветници към фестивали и музикални прояви ще бъде включено в предизборната ми кампания”, съобщи по време на заседанието П. Василева.

Членовете на комисията гласуваха „против” отпускането на сумата от 3 000 лв. за участието на ученици от НУИ „П. Пипков” в Международен джаз фестивал в Румъния.

Категории: Култура, Новини

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.