• 21 . февр. . 2019 - Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще !
 • 20 . февр. . 2019 - С усмивки и спорт започват занятията в „Христо Ботев“
 • 20 . февр. . 2019 - Обсъждат дофинансиране на маломерни паралелки
 • 20 . февр. . 2019 - В Плевен стартира Олимпиада по пътна безопасност
 • 20 . февр. . 2019 - Как обществото ни може да следи институции си…и то напълно законно?

Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „проф. Асен Златаров“ навърши 50 години. По този повод днес в двора на училището тържествено  бе открит паметник на патрона на гимназията.  Учители и гости изразиха почитта си към личността и делото на бележития учен химик, общественик и творец. Гости на тържеството бяха Албена Тотева, началник на РИО – Плевен, Катя Трифонова – старши експерт в РИО и  Свобода Бенева – председател на фондация „ВИГОРИЯ”, един от

дарителите, с чиято помощ се е осъществил проектът на Инициативния комитет към училището.  Този паметник ще напомня не само за големия учен, общественик и родолюбец Асен Златаров, но и за признателността на неговите последователи, които следват достойно заветите му.

По случай юбилея в интернет страницата на училището е поместен специален поздрав, в който се казва: „Днес няма да спорим дали 50 години са много или малко, но сигурно е, че НЕ това определя значимостта на училището ни. Едно училище, това не са сградите, площадките, класните стаи … Едно училище  са хората. Значимостта  на нашето училище идва от това, че то  е част от живота, мирогледа, спомените, плановете на тези, които са учили и работили тук, тези, които учат и работят и тези, които ще учат и работят тук. Тук се предава и ще се предава онзи непримирим дух и неудовлетвореност и онзи вечен стремеж към новото, различното и нестандартното. Дух, вграден в темелите, дух заложен от патрона проф.Асен Златаров, завещан от първите – създателите и основателите на училището и продължен от настоящите учители, служители и ученици. Обичаме училището си, не само защото е наше, а защото е част от нас“.

На 19-ти април от 10.00 ч. в читалище „Съгласие“ ще се състои празнично тържество по случай 50-годишнината на училището.

Категории: Новини

Оставете коментар


Народ, който разчита за...

Публикувано на февр. - 21 - 2019

1 Коментар

С усмивки и спорт...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Как обществото ни може...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Две читалища останаха без...

Публикувано от февр. - 19 - 2018

0 Коментари

Бдението в Плевен за...

Публикувано от окт. - 9 - 2018

0 Коментари

Учителки от ДГ „Слънце“...

Публикувано от дек. - 8 - 2017

0 Коментари

Община Плевен е осигурила...

Публикувано от окт. - 23 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.