• 19 . апр. . 2019 - 91 302 ЛЕВА ЩЕТИ В „МБАЛ-БЕЛЕНЕ” УСТАНОВИ АДФИ ЗА ПЕРИОДА 2014 – 2016 ГОДИНА
 • 17 . апр. . 2019 - Кр. Вълчев: От учителите в детската градина зависи дали децата ще успеят в училище
 • 17 . апр. . 2019 - НАП: Половината от данъчните декларации- подадени онлайн
 • 17 . апр. . 2019 - 8 точки ще бъдат обсъждани на заседанието на културната комисия
 • 17 . апр. . 2019 - Мавзолеят отново ще е осветен в алено в знак на съпричастност към болните от хемофилия

Професионалната гимназия по електроника и химични технологии „проф. Асен Златаров“ навърши 50 години. По този повод днес в двора на училището тържествено  бе открит паметник на патрона на гимназията.  Учители и гости изразиха почитта си към личността и делото на бележития учен химик, общественик и творец. Гости на тържеството бяха Албена Тотева, началник на РИО – Плевен, Катя Трифонова – старши експерт в РИО и  Свобода Бенева – председател на фондация „ВИГОРИЯ”, един от

дарителите, с чиято помощ се е осъществил проектът на Инициативния комитет към училището.  Този паметник ще напомня не само за големия учен, общественик и родолюбец Асен Златаров, но и за признателността на неговите последователи, които следват достойно заветите му.

По случай юбилея в интернет страницата на училището е поместен специален поздрав, в който се казва: „Днес няма да спорим дали 50 години са много или малко, но сигурно е, че НЕ това определя значимостта на училището ни. Едно училище, това не са сградите, площадките, класните стаи … Едно училище  са хората. Значимостта  на нашето училище идва от това, че то  е част от живота, мирогледа, спомените, плановете на тези, които са учили и работили тук, тези, които учат и работят и тези, които ще учат и работят тук. Тук се предава и ще се предава онзи непримирим дух и неудовлетвореност и онзи вечен стремеж към новото, различното и нестандартното. Дух, вграден в темелите, дух заложен от патрона проф.Асен Златаров, завещан от първите – създателите и основателите на училището и продължен от настоящите учители, служители и ученици. Обичаме училището си, не само защото е наше, а защото е част от нас“.

На 19-ти април от 10.00 ч. в читалище „Съгласие“ ще се състои празнично тържество по случай 50-годишнината на училището.

Категории: Новини

Оставете коментар


91 302 ЛЕВА ЩЕТИ...

Публикувано на апр. - 19 - 2019

0 Коментари

Кр. Вълчев: От учителите...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

НАП: Половината от данъчните...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

8 точки ще бъдат...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Мавзолеят отново ще е...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Кметът на село Къшин...

Публикувано от май - 27 - 2017

0 Коментари

С 2,65 промила зад...

Публикувано от апр. - 9 - 2019

0 Коментари

141 години от боевете...

Публикувано от окт. - 28 - 2018

1 Коментар

На 25-ти септември –...

Публикувано от сеп. - 18 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.