• 21 . авг. . 2019 - Неофициалната предизборна кампания в Плевен става все по-интересна
 • 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР

Генерал Владимир Вазов. Снимка – интернет.

На мартенското си заседание в четвъртък, общинските съветници ще разглеждат отново въпроса с изработване и поставяне на паметник на героите от битката при Дойран – Девета пехотна плевенска дивизия и ген. Владимир Вазов. Като точка 36 от дневния ред е записано предложението на кмета Георг Спартански за поставяне на монументално – декоративен елемент – паметник. Кметът предлага да се отмени решение на ОбС от 2015 год., с което се дава съгласие за паметник, посочва се мястото /зелената площ между улиците „Пиротска“, „Стоян Заимов“ и „Дойран“/ и се задължава главния архитект да издаде разрешително. Но нищо не е направено до момента, посочва Спартански и затова той предлага отмяна на въпросното решение, както и да се изиска от Съюза на архитектите – клон Плевен становище за местоположението на паметника.

Във връзка с набирането на средства за изграждането на този паметник, председателят на ОбС – Мартин Митев, ще призове всички общински съветници да направят дарение за изграждането на паметника като внесат в откритата за тази цел сметка сума по желание.

Категории: Новини

Оставете коментар


 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.