• 15 . юли . 2019 - НАП ще си проверява системата от данни заради заплахата от хакерски атаки
 • 15 . юли . 2019 - Валидираха нова пощенска марка в Плевен
 • 15 . юли . 2019 - „Къщичката за книги“ в Червен бряг започна да просвещава още от първия си ден /СНИМКИ/
 • 15 . юли . 2019 - Предлага се въвеждането на частни здравноосигурителни фондове, които ще се конкурират с НЗОК
 • 15 . юли . 2019 - 45-годишен мъж и дете загинаха снощи в тежка катастрофа край Тотлебен
sdr

С церемония за откриване на напълно обновената Водна каскада, която е една от емблемите на Плевен, бе поставен финал на изпълнението на мащабния проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Извършените дейности по проекта бяха отчетени днес на пресконференция, след което с водосвет лентата на обновения обект прерязаха председателят на Общински съвет – Плевен, Мартин Митев и зам.-кметовете Милен Яков и Стефан Милев.

„Лично за мен това е най-красивият проект, изпълнен в Плевен. Чрез него всички ние виждаме как европейската солидарност достига до всеки един жител на нашия град. Не мога да не бъда горд като плевенчанин, че днес имаме този красив облик на нашия град. Това, което сме направили, е за нашите деца, за Плевен, за младите хора, които са неговото бъдеще“, посочи Мартин Митев.

Значимостта на инвестицията за Плевен подчерта и кметът Георг Спартански, който благодари и на местния парламент за подкрепата при реализацията на проекта В изказването си градоначалникът посочи, че с уникалното съоръжение Водна каскада, с обновената градска градина, 17 нови улици и пет нови детски площадки лицето на града има нов облик.

Проектът за осигуряване на устойчива градска среда на Плевен е част от инвестиционната програма на Община Плевен и бе реализиран в рамките на две години и половина. Средствата общо в  размер на 13 844 761,73 лв. са 100% безвъзмездна финансова помощ за Община Плевен. От тях 11 768 047,47 лв. е европейското съфинансиране и 2 076 714,26 лв. е националното съфинансиране. Инвестиционните дейности обхващат реконструкция и обновяване на общо 30 обекта обществени пространства, в това число: Градска градина и Водна каскада на пл. „Възраждане”, площад „Стефан Стамболов“, 5 детски и спортни площадки, 5 пешеходни мостове и 17 улици.

Чрез извършените дейности са постигнати устойчива и екологична градска среда с подобрено качество на живот, нова социална среда и възможности за икономическо развитие, чрез интегрирано въздействие и синергичен ефект върху територията и населението на гр. Плевен. Осигурена е достъпност за лица в неравностойно положение, устойчивост и безопасност, развитие и утвърждаване на пълноценен начин на живот чрез осигуряване на среда, притежаваща всички условия за отдих, игра и спорт, подобрено е състоянието на общинската пътна инфраструктура с цел осигуряване на по-добра мобилност и превенция на пътни инциденти, постигане на ресурсна ефективност и намаляване на вредното въздействие върху околната среда и климатичните промени.

Категории: Новини, Политика

Оставете коментар


НАП ще си проверява...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

„Къщичката за книги“ в...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

Предлага се въвеждането на...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

45-годишен мъж и дете...

Публикувано на юли - 15 - 2019

0 Коментари

5 партии за евровота...

Публикувано от юни - 3 - 2019

0 Коментари

Община Червен бряг днес...

Публикувано от май - 31 - 2019

0 Коментари

На 3-ти април –...

Публикувано от мар. - 26 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.