• 20 . май . 2019 - Ще пръскат с пестициди в Плевен и селата Гривица и Радишево.
 • 20 . май . 2019 - На 24-ти май – временно ограничаване на движението в Плевен
 • 20 . май . 2019 - Доставиха 271 хил. избирателни бюлетини за област Плевен
 • 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха
 • 20 . май . 2019 - Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери

На официална церемония в Плевен за втора поредна година бяха връчени годишните награди „Младите лидери на Плевен“ 2019. Идеята на проекта, който се реализира по инициатива на най-младия общински съветник в местния парламент – Йордан Грижов, е да бъдат представени младите хора от цялата Плевенска област, допринесли с успехите си в различни сфери за развитието на града и региона. Сред официалните гости на церемонията по награждаването, състояла се в Панорама Мол Плевен, бяха председателят на Общинския съвет Мартин Митев и заместник председателите на местния парламент Петя Василева и Пепо Петков, общинските съветници д-р Йордан Георгиев – председател на ПК по „Стопанска политика и транспорт“ в ОбС – Плевен, Владислав Монов – председател на ПК по „Обществен ред и сигурност“ и съветника Христослав Михайлов, кметът на Община Плевен Георг Спартански, специално за събитието в Плевен пристигна легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев.

Авторитетно жури, съставено от доказани професионалисти в различните области, е отличило млади хора в следните шест категории: „Наука и технологично развитие“, „Доброволчество“ „Успехи в сферата на медицината“, „Спортни успехи“, „Бизнес предприемачество“ и „Култура и изкуство“. Наградените тази година са:

Категория „Наука и технологично развитие“

Наградата е за Добрин Бараков – ученик в 11 клас в Математическа гимназия “Гео Милев” – гр. Плевен. Добрин участва в различни школи, състезания, турнири и олимпиади по математика и физика, като печели голяма част от тях. През април тази година възпитаникът на плевенската математическа школа участва в Националната олимпиада по физика и е включен в разширения национален отбор за международната олимпиада.

Категория „Доброволчество“

Отличието е за Наталия Конова – лекар по професия и председател на сдружение „Доброволци за Кайлъка“, главен инициатор и организатор на проведените през 2018 г. поредица от акции по разчистване и възстановяване на обекти в парк „Кайлъка“. В акциите досега са се включили над 100 доброволци на възраст от 10 до 65 години. Сред възстановените обекти са шахматната площадка и „Площадката на целувките“, за която има идея да бъде превърната в камерна сцена за културни изяви на открито.

Категория „Успехи в сферата на медицината“

Наградата е за Иван Малкодански. Той завършва Медицински университет в Плевен през 2012 г., след което специализира в Катедрата по реанимация и интензивно лечение към УМБАЛ „Георги Странски“ с насоченост онкологична, лапароскопска и роботизирана хирургия. От 2013 г. е част от екипа на HIFU центъра към МБАЛ „Света Марина – Плевен“. Плевенчанинът е автор и съавтор на множество публикации, свързани с анестезия и интезивно лечение при лапароскопски, роботизирани и HIFU операции, участник е и в редица конгреси у нас и в чужбина. Иван Малкодански не присъства лично на награждаването и наградата ще му бъде предадена от организаторите.

Категория „Бизнес предприемачество“

Отличието е за Александър Ватов – възпитаник на Стопанската академия „Димитър Ценов” – гр. Свищов. Той поема семейния бизнес след загубата на баща си в края на 2010 г. Основната дейност на фирмата му /“Еврокарц“/ е добив и доставка на инертни материали. Дружеството има кариери за добив на инертни материали в Плевенска и Ловешка област. Към днешна дата плевенчанинът осигурява работа на над 50 души.

Категория „Култура и изкуство“

Отличието е за Инна Диловска – пианист, диригент и музикален педагог. Родена 1991 г. в Плевен, тя от ранна детска възраст изучава пиано и солфеж, пяла е в детски хор „Звънка“ с диригент Иванка Делийска. Инна е възпитаник на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“, след което и на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, специалност „Оперно-симфонично дирижиране“.  Плевенчанаката има редица награди в музикалната си кариера, носител е и на наградата „Музикант на годината“ в категория „Дебют“ на Българското национално радио. През ноември тази година тя ще има поредна изява пред плевенската публика като диригент на Плевенска филхармония.

Категория „Спортни успехи“

Носител на наградата тази година е 19-годишната Ивет Горанова от КБИ „Петромакс”, която с успехите си пренаписва историята на българското карате. Ивет тренира от 9-годишна възраст и към днешна дата списъкът с успехите й вече е доста дълъг. През 2018 г. тя стана и първата жена в историята на българското олимпийско карате с медал от Европейско първенство. Две поредни години Ивет е „Спортист на годината“ и на Община Плевен.

Снимки-Община ПлевенОставете коментар


Ще пръскат с пестициди...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

На 24-ти май –...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Плевенските деца се научиха...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Предлагат улица в Плевен...

Публикувано от февр. - 7 - 2019

0 Коментари

Плевен със стъпка в...

Публикувано от май - 11 - 2019

0 Коментари

В антитрафик академия за...

Публикувано от апр. - 9 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент на 26 май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.