• 21 . февр. . 2019 - Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще !
 • 20 . февр. . 2019 - С усмивки и спорт започват занятията в „Христо Ботев“
 • 20 . февр. . 2019 - Обсъждат дофинансиране на маломерни паралелки
 • 20 . февр. . 2019 - В Плевен стартира Олимпиада по пътна безопасност
 • 20 . февр. . 2019 - Как обществото ни може да следи институции си…и то напълно законно?

Митинг в подкрепа на отец Паоло Кортези организираха пред Президентството от Движение „Обществен натиск“. В социалната мрежа неговият съпредседател Димитрин Вичев пише: „От България си тръгва един достоен духовник. Това е лош знак, тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между „добро“ и „лошо“.

………………………………………………………………………………………………
Български лъжепатрЕоти, руски националисти, обикновени фашисти, комунисти и националсоциалисти прокуждат от България не само отец Паоло Кортези, но те с него гонят човечността и милосърдието от сърцата на българите. Тези безродници продължават да сеят семето на омразата и разделението не само в Широка Лъка, Елин Пелин и Белене, а в цялата страна. Нека този митинг бъде знак към хората от Европа и света, че в България има будно гражданско общество, което категорично се противопоставя на опитите страната ни да бъде потопена и удавена в блатото на омразата. Нека заедно се обърнем и към президента на Републиката с настояване незабавно да направи Обръщение към нацията и в него като държавен глава да подкрепи отец Кортези и да осъди проявите на нацизъм и ксенофобия като използва цялата си дадена от Конституцията власт, за да пресече противозаконните действия на кметове и общински съветници из страната“.

На митинга няма присъствие на граждани от Белене, информират наши източници. Мълчание пази и Българската православна църква. От политическите лица водачът на плевенската листа на БСП Васил Антонов се обърна с остри думи към католическия свещеник заради приютяването на сирийското семейство, като написа в и-нет: „Господин  Кортези, никой не ви задържа в „пещерното село“. Имате пълна свобода да напуснете пещерата. Дължите огромно извинение на беленчани“. Останалите 2о водачи от плевенските листи запазиха мълчание. Подкрепа за отец Кортези и присъствие на митинга има от „Да, България“ информират нашите източници. Те отбелязват, че няма голямо присъствие от столичани, няма протестиращи и от града Белене, с изключение на няколко монахини, които са отказали всякакъв коментар по случая.

Категории: Новини

Оставете коментар


Народ, който разчита за...

Публикувано на февр. - 21 - 2019

1 Коментар

С усмивки и спорт...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Как обществото ни може...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

На 1-ви ноември ще...

Публикувано от окт. - 17 - 2017

0 Коментари

Пет от постоянните комисии...

Публикувано от апр. - 24 - 2017

0 Коментари

Още три случая на...

Публикувано от февр. - 18 - 2019

0 Коментари

БСП взе мандат от...

Публикувано от мар. - 27 - 2017

1 Коментар

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.