• 19 . апр. . 2019 - 91 302 ЛЕВА ЩЕТИ В „МБАЛ-БЕЛЕНЕ” УСТАНОВИ АДФИ ЗА ПЕРИОДА 2014 – 2016 ГОДИНА
 • 17 . апр. . 2019 - Кр. Вълчев: От учителите в детската градина зависи дали децата ще успеят в училище
 • 17 . апр. . 2019 - НАП: Половината от данъчните декларации- подадени онлайн
 • 17 . апр. . 2019 - 8 точки ще бъдат обсъждани на заседанието на културната комисия
 • 17 . апр. . 2019 - Мавзолеят отново ще е осветен в алено в знак на съпричастност към болните от хемофилия

Митинг в подкрепа на отец Паоло Кортези организираха пред Президентството от Движение „Обществен натиск“. В социалната мрежа неговият съпредседател Димитрин Вичев пише: „От България си тръгва един достоен духовник. Това е лош знак, тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между „добро“ и „лошо“.

………………………………………………………………………………………………
Български лъжепатрЕоти, руски националисти, обикновени фашисти, комунисти и националсоциалисти прокуждат от България не само отец Паоло Кортези, но те с него гонят човечността и милосърдието от сърцата на българите. Тези безродници продължават да сеят семето на омразата и разделението не само в Широка Лъка, Елин Пелин и Белене, а в цялата страна. Нека този митинг бъде знак към хората от Европа и света, че в България има будно гражданско общество, което категорично се противопоставя на опитите страната ни да бъде потопена и удавена в блатото на омразата. Нека заедно се обърнем и към президента на Републиката с настояване незабавно да направи Обръщение към нацията и в него като държавен глава да подкрепи отец Кортези и да осъди проявите на нацизъм и ксенофобия като използва цялата си дадена от Конституцията власт, за да пресече противозаконните действия на кметове и общински съветници из страната“.

На митинга няма присъствие на граждани от Белене, информират наши източници. Мълчание пази и Българската православна църква. От политическите лица водачът на плевенската листа на БСП Васил Антонов се обърна с остри думи към католическия свещеник заради приютяването на сирийското семейство, като написа в и-нет: „Господин  Кортези, никой не ви задържа в „пещерното село“. Имате пълна свобода да напуснете пещерата. Дължите огромно извинение на беленчани“. Останалите 2о водачи от плевенските листи запазиха мълчание. Подкрепа за отец Кортези и присъствие на митинга има от „Да, България“ информират нашите източници. Те отбелязват, че няма голямо присъствие от столичани, няма протестиращи и от града Белене, с изключение на няколко монахини, които са отказали всякакъв коментар по случая.

Категории: Новини

Оставете коментар


91 302 ЛЕВА ЩЕТИ...

Публикувано на апр. - 19 - 2019

0 Коментари

Кр. Вълчев: От учителите...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

НАП: Половината от данъчните...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

8 точки ще бъдат...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Мавзолеят отново ще е...

Публикувано на апр. - 17 - 2019

0 Коментари

Трудова борса за търсещите...

Публикувано от юни - 8 - 2017

1 Коментар

От 19-ти до 21-ви...

Публикувано от сеп. - 18 - 2017

0 Коментари

Спряха тока на аванта...

Публикувано от февр. - 25 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.