• 21 . авг. . 2019 - Неофициалната предизборна кампания в Плевен става все по-интересна
 • 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР

Митинг в подкрепа на отец Паоло Кортези организираха пред Президентството от Движение „Обществен натиск“. В социалната мрежа неговият съпредседател Димитрин Вичев пише: „От България си тръгва един достоен духовник. Това е лош знак, тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между „добро“ и „лошо“.

………………………………………………………………………………………………
Български лъжепатрЕоти, руски националисти, обикновени фашисти, комунисти и националсоциалисти прокуждат от България не само отец Паоло Кортези, но те с него гонят човечността и милосърдието от сърцата на българите. Тези безродници продължават да сеят семето на омразата и разделението не само в Широка Лъка, Елин Пелин и Белене, а в цялата страна. Нека този митинг бъде знак към хората от Европа и света, че в България има будно гражданско общество, което категорично се противопоставя на опитите страната ни да бъде потопена и удавена в блатото на омразата. Нека заедно се обърнем и към президента на Републиката с настояване незабавно да направи Обръщение към нацията и в него като държавен глава да подкрепи отец Кортези и да осъди проявите на нацизъм и ксенофобия като използва цялата си дадена от Конституцията власт, за да пресече противозаконните действия на кметове и общински съветници из страната“.

На митинга няма присъствие на граждани от Белене, информират наши източници. Мълчание пази и Българската православна църква. От политическите лица водачът на плевенската листа на БСП Васил Антонов се обърна с остри думи към католическия свещеник заради приютяването на сирийското семейство, като написа в и-нет: „Господин  Кортези, никой не ви задържа в „пещерното село“. Имате пълна свобода да напуснете пещерата. Дължите огромно извинение на беленчани“. Останалите 2о водачи от плевенските листи запазиха мълчание. Подкрепа за отец Кортези и присъствие на митинга има от „Да, България“ информират нашите източници. Те отбелязват, че няма голямо присъствие от столичани, няма протестиращи и от града Белене, с изключение на няколко монахини, които са отказали всякакъв коментар по случая.

Категории: Новини

Оставете коментар


Тепърва ще преценяват къде...

Публикувано от февр. - 26 - 2019

0 Коментари

Шест детски градини се...

Публикувано от дек. - 17 - 2018

0 Коментари

Среща на Георг Спартански...

Публикувано от ное. - 9 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.