• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

Първо –  светла памет на Виктория Маринова. Дано неината душа намери покой при Господ ! Единствено там сме сигурни, че Справедливостта царува…

Събота по обяд бе извършено ритуално убийство – поредно, цинично и показно при това, посред бял ден. 30 годишната журналистка Виктория Маринова, съпричастен и истински човек, както я описват близките ѝ , падна в боя на Доброто срещу Злото, на Истината срещу Мерзостта, на Достойния българин срещу собствената му държава… Битката, която за съжаление не многото останали доблестни журналисти водят срещу злите сили в държавата, взе своя пореден жертвен Агнец. Виктория завинаги бе спряна в опита си да прочисти страната ни от мутренско-олигархическата ѝ вградена същност и да извиси честността на дневен ред.

Във всяка нормално развиваща се и функционално адекватна страна властите биха дали мило и драго да спасят поне частично паметта на Виктория, като разкрият виновниците за това чудовищно зло. Това на Изток и на Запад, но не и тук. В територията България (подобна крайна дефиниция цели да покаже затихващите механизми на България) институционализмът и правосъдието, олицетворени от държавната власт, вървят ръка за ръка с мафиотската хайка. Дългогодишният им бален танц формира и управлението ни тип клептокрация (форма на управление, облагодетелстваща  материалните интереси на тесен кръг хора). Естествено при подобни събития мафията бива обявена за всенародна светица и е най-малко виновна и съучастна. Всеки поне малко инакомислещ, дръзнал да обвини местния бабаит, кмет или криминално проявен големец за дадено покушени , бива автоматично обвинен в разпространяване на конспиративни теории.

Ясно е и сега на децата по градините, Виктория беше убита с цел отмъщение и сплашване. Дали заради разследване, дали защото седмица преди смъртта си излъчи материал с журналистите от “Биволъ” по повод  на един от тръните в петите на сегашната власт – корупция и злоупотреби с евросредства, тепърва ще разберем истинската причина. Ние –  да, прокуратурата със сигурност. Ние ще обсъждаме и цъкаме с език, прокуратурата ще изпадне в поза на глухонемие и активна пасивност по случая. Виктория във всеки случай не е била така варварски убита заради любовна драма от миналото или от поредния “случайно минаващ” психично болен,  избягал същия ден от лечебното си заведение…“ Окръжните прокурори са работили през цялата вечер съвместно с МВР. Полагат се максимални усилия за установяване на извършителя” – казва в съобщението  си говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.  Максималните усилия на разследващите знаем как ще завършат. Както 90 процента от големите афери и разследвания в  този териториален субект – наливане от пусто в празно и липса на сериозни обвиняеми, камо ли по-нататъшна ефективна присъда.

Припомняме добре забравен случай от недалечното минало – шесторното убийство в Нови Искър по Нова година. Виновникът според прокуратурата: психично болен човек от близкото село. Причина според прокуратурата: любовни взаимоотношение с една от убитите. Неофициалната версия, появила се в процеса на разследване, и така и некоментирана от прокуратурата : участие на някои от убитите в схема за наркотрафик чрез семейни ТИР-ове, неплащане в срок на колумбийската мафия и последвало отмъщение – деветмилиметров в челото.

Преклонена главица сабя я не сече! Властта така и не даде адекватни на разума история и мотиви за убийството. Вероятно от страх, вероятно от покровителстване на тази и други нарко схеми в страната. Това няма как всички да го разберем. Но пък да вярваме, че заради едната ти ревност бяха убити шестима души и после разкайвайки се, убиецът приключи сам себе си да не би полицията да вземе да го намери и разпита, подобни мелодрами има само в “Сълзи край Босфора” и  “Малката булка”. Е, очевидно и в кино-продуцентският пресцентъра на МВР и прокуратурата. Случаят приключен!

Седим в захлас и трепетно очакваме официалната хипотеза на органите по случая с Виктория. Спазвайки алгоритъма на работа по нашата територия, напълно логично и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО  ще бъде набеден поредния “пиян клошар” или “чобанин от близкото село”, а може и двамата в комбина. Както и да ни го формулира литературният кръг от писателите – романтици към прокуратурата, поредният хладнокръвен престъпник ще се измъкне. Чадърът, услужливо опънат и поддържан от властта над силовите ѝ отряди /не говорим за тези на МВР, а за организираните престъпни групи/, отново свърши своята работа. Едно младо и амбицирано момиче загуби живота си в безсмислената и вечна борба срещу апатията на българина.

Безверието ни я погуби, oвчедушието и мълчанието ще я погребат. Но нека тя, макар и високо горе, да знае, че пазители на Истината като нея винаги ще се намерят. И те ще се борят с мутренската матрица в Българи , и те ще бъдат унижавани, репресирани, бити и убивани дори. Огънят ще бъде продължен несъмнено, истинска журналистика се прави и ще продължава да се прави, дори още по-упорито и отдадено !

Но дали има смисъл от всичко това по територията на точно тази държава, вече наистина не знам…

Автор: Невен Вутев.

Невен Вутев е младото перо на сайта „Плевен прес“. Споделяме написаното от него и му желаем успех в нелекото поприще на журналистиката.

Категории: Общество

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

В Института по лозарство...

Публикувано от февр. - 14 - 2019

0 Коментари

В Румъния бе проведена...

Публикувано от дек. - 21 - 2018

0 Коментари

Пет постоянни комисии към...

Публикувано от юни - 25 - 2018

0 Коментари

Защо мълчи „Плевен прес“...

Публикувано от ян. - 18 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.