• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък


Да бъде предоставена еднократна финансова помощ в размер на 500 лв. във връзка с лечението на малката Сузан Мехмедова, ученичка в Основно училище „Д-р Петър Берон“ – гр. Плевен, реши Общинският съвет на Плевен. За решението съобщи на редовната си пресконференция в БТА след сесията председателят на местния парламент Мартин Митев, като уточни, че на редовното заседание в края на миналата седмица съветниците са подкрепили две предложения за подпомагане на плевенчани със здравословни проблеми.

„И двете предложения бяха внесени като извънредни точки към предварителния ни дневен ред от ПК по „Здравеопазване и социална политика“. Както знаете, в подкрепа на Сузан върви и обществена кампания, запознат съм и с благотворителните инициативи, които се организират от училището й. Наясно сме, че за лечението на детето са нужни сериозни финансови средства“, заяви Мартин Митев. Той допълни, че еднократната финансова помощ, гласувана от Общинския съвет за Сузан ще бъде предоставена от бюджета на Общината за 2019 г. Сузан Мехмедова е ученичка в шести клас. Диагнозата, поставена й от лекарите, е тумор на главния мозък, което налага и операция за отстраняването му. За животоспасяващата интервенция са необходими 25 000 евро. За събиране на средствата от ОУ „Д-р Петър Берон“ обявиха дарителска кампания, за лечението на Сузан има открита и банкова сметка:

BG68UNCR70001523522750

BIC – UNCRBGSF

Уни Кредит Булбанк

Второто решение на Общински съвет – Плевен за финансово подпомагане е за плевенчанин, който страда от хронична бъбречна недостатъчност, III степен. Той ще бъде подпомогнат с 400 лв. от общинския бюджет.

Категории: Новини, Общество

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

ДФСГ „ИНТЕЛЕКТ“ се сдоби...

Публикувано от дек. - 19 - 2018

0 Коментари

Велики понеделник – започва...

Публикувано от апр. - 10 - 2017

0 Коментари

Пъстра кошница с писани...

Публикувано от апр. - 13 - 2017

0 Коментари

Данък се плаща и...

Публикувано от мар. - 14 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.