• 21 . авг. . 2019 - Обсъждат допълнително финансиране за „Спартак Плевен“
 • 21 . авг. . 2019 - Разследване на Свободна Европа: Борисов се разпореждал в МВР, дори когато не е бил на власт
 • 21 . авг. . 2019 - Общината с нов пункт за безплатна вода
 • 21 . авг. . 2019 - За една седмица — близо 45 хиляди нарушения на скоростта, отчете МВР
 • 21 . авг. . 2019 - Пак откриха незаконен тютюн и пак виновниците са от Буковлък

Областният управител на Плевен Мирослав Петров е отхвърлил изпратеното до него искане на двама общински съветници – Бойко Тодоров /БСП/ и инж. Николай Маринов /НФСБ/, за спиране решение на ОбС за данъка върху колите.

Припомняме, че общинските съветници внесоха сигнал до областния управител за нарушения на правилника за работа на местния парламент. Това е довело до опорочено гласуване на новите данъци върху превозните средства. В сигналът се посочва, че „грубо, с натиск и в съучастие на различни сили в местния парламент, е погазен Правилникът за неговата работа, а плевенчани за пореден път са заложници на апаратни игри”. Общинските съветници информират и за неправомерно поискана процедура за 15-минутна почивка, която е в нарушение на Правилника.

Със свое писмо от 13.02.2019 год. изпратено до двамата общински съветници, с копие до председателя на ОбС Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров посочва, че: „По така депозирания сигнал следва да ви уведомя, че не мога да се произнеса, тъй като сигнал от общински съветници против решения на общинските съвети са недопустими, поради липса на правен интерес……Общинският съветник не е индивидуален участник в административното правоотношение, което се развива от една страна между общинския съвет като колективен административен орган и от друга – субекта, адресат на административния акт. След като решенията изхождат от името на колективния орган като цяло, а не на отделни негови членове, то и общинският съветник не може да има правен интерес , различен от този на колективния орган”.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Съветник каза:

  Ами, колегите съветници сезират Областния управител, който при явно доказано потъпкване на Правилника е длъжен да вземе компетентно становище и да оспорва решението на ОбС! За какво друго заема този важен пост?

Оставете коментар


Общината с нов пункт...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

За една седмица —...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

Пак откриха незаконен тютюн...

Публикувано на авг. - 21 - 2019

0 Коментари

На 26-ти септември /вторник/...

Публикувано от сеп. - 25 - 2017

0 Коментари

Полицията издири и откри...

Публикувано от юли - 12 - 2019

0 Коментари

Общинските фирми – на...

Публикувано от апр. - 28 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.