• 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха
 • 20 . май . 2019 - Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери
 • 20 . май . 2019 - Триумф за момчетата на хандбалния отбор от Левски
 • 20 . май . 2019 - Започна третото издание на националния конкурс с международно участие за млади оперни певци „Гена Димитрова“
 • 19 . май . 2019 - Партизан (Червен бряг) се бори за по-високо класиране в Козлодуй

Областният управител на Плевен Мирослав Петров е отхвърлил изпратеното до него искане на двама общински съветници – Бойко Тодоров /БСП/ и инж. Николай Маринов /НФСБ/, за спиране решение на ОбС за данъка върху колите.

Припомняме, че общинските съветници внесоха сигнал до областния управител за нарушения на правилника за работа на местния парламент. Това е довело до опорочено гласуване на новите данъци върху превозните средства. В сигналът се посочва, че „грубо, с натиск и в съучастие на различни сили в местния парламент, е погазен Правилникът за неговата работа, а плевенчани за пореден път са заложници на апаратни игри”. Общинските съветници информират и за неправомерно поискана процедура за 15-минутна почивка, която е в нарушение на Правилника.

Със свое писмо от 13.02.2019 год. изпратено до двамата общински съветници, с копие до председателя на ОбС Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров посочва, че: „По така депозирания сигнал следва да ви уведомя, че не мога да се произнеса, тъй като сигнал от общински съветници против решения на общинските съвети са недопустими, поради липса на правен интерес……Общинският съветник не е индивидуален участник в административното правоотношение, което се развива от една страна между общинския съвет като колективен административен орган и от друга – субекта, адресат на административния акт. След като решенията изхождат от името на колективния орган като цяло, а не на отделни негови членове, то и общинският съветник не може да има правен интерес , различен от този на колективния орган”.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Съветник каза:

  Ами, колегите съветници сезират Областния управител, който при явно доказано потъпкване на Правилника е длъжен да вземе компетентно становище и да оспорва решението на ОбС! За какво друго заема този важен пост?

Оставете коментар


За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Плевенските деца се научиха...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Триумф за момчетата на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Започна третото издание на...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Партизан (Червен бряг) се...

Публикувано на май - 19 - 2019

0 Коментари

44 323 безплатни годишни...

Публикувано от ян. - 17 - 2019

0 Коментари

Дете причини пожар край...

Публикувано от апр. - 4 - 2019

0 Коментари

Талантливата Надежда Йоцова с...

Публикувано от февр. - 5 - 2019

0 Коментари

В събота – флашмоб...

Публикувано от сеп. - 15 - 2017

1 Коментар

 • Анкета

  • Съжаляваме, в момента няма никакви анкети.

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.