• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

До този момент няма санкционирани собственици на заведения с летни градини съгласно разпоредбите на Наредба 15. Това установи наша проверка в централната градска част на града. Припомняме, че чл. 16-ти ал. 1-ва от въпросната наредба предизвика недоволството на собствениците заради задължението да премахнат тентите си. Според наредбата единствено допустими са „леки слънцезащитни устройства /чадъри и конзолни сенници/“. Собствениците имаха срещи с кмета Спартански и председателя на ОбС Мартин Митев, на които предлагаха да се премахне въпросният член или да се върне старият вид на наредбата. Спартански е категоричен, че Законът за устройство на територията трябва да се прилага, както и да се премахне неугледният вид на някои летни градини. Собствениците са категорични, че ще си търсят правата заради вложените средства и опасност за бизнеса им, който дава храна на много хора. Техен адвокат изготвя документ, с който ще атакуват в съда  чл. 16-ти от Наредба 15.

На редовната седмична оперативка кметът разпореди на Общинския инспекторат и зам. кмета Тодор Еленков да започнат проверки още тази седмица и да се прилагат разпоредбите на Наредба 15.

Категории: Новини

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Оцениха 9 културни проекта

Публикувано от мар. - 16 - 2017

1 Коментар

Кмет забрани празнуването на...

Публикувано от окт. - 31 - 2017

1 Коментар

Великденската трапеза – с...

Публикувано от апр. - 8 - 2017

0 Коментари

С четири пожара се...

Публикувано от февр. - 14 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.