• 16 . юли . 2019 - Софийският университет обяви второто си класиране за кандидат-студенти
 • 16 . юли . 2019 - Търсят наемател на Летния театър
 • 16 . юли . 2019 - Готвената промяна на НЗОК означава фалит на болници, по-ниско качество и по-скъпи услуги, според проф. Вучева
 • 16 . юли . 2019 - Хванаха мъж от Рупци да краде ток от мазето на комшиите
 • 16 . юли . 2019 - Засякоха „Мерцедес“ без регистрация из града

Министерството на образованието обяви План-приемът на студенти за следващата академична година. Очаква се неговото одобрение от новия МС. МОН залага шест нови професии в 4 висши училища. Едно от тях е Медицински университет в Плевен. В направление „Здравни грижи“ са заложени 10 бройки с нерегулирана специалност „Медицински козметик“. Новите професионални направления са заложени след изготвяне на оценка за потребностите на пазара на труда от тези специалисти. Предложеният от МОН брой на студентите, които ще бъдат субсидирани от държавата за 2017/18 г., е на базата на оценката на учебната и научната дейност на даденото висше училище, данните за реализацията на завършилите студенти и приоритетите за обществено-икономическото развитие на страната. Взети са предвид и още показатели, сред които актуалният капацитет на висшите училища, професионалните направления и специалностите от регулираните професии, получената оценка от програмна акредитация на съответното направление, реализираният прием за предходната учебна година и др. Останалите нови професионални направления са  „биотехнологии“ и „изобразително изкуство“ в Пловдивския у-т (съответно 30 и 15 души), „изобразително изкуство“ и музикално и танцово изкуство“ в СУ (по 15 души) и „история и археология“ в УниБИТ (57 души).

Категории: Образование

Оставете коментар


 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.