• 17 . сеп. . 2019 - БФС отлага решението си по казуса със Спартак
 • 17 . сеп. . 2019 - УС на Спартак: Футболистите не се явиха в Монтана заради неразбирателство за осигурителните си вноски
 • 17 . сеп. . 2019 - Обсъждат продажба на плувен комплекс в Индустриална зона в Плевен
 • 17 . сеп. . 2019 - Започва благотворителна кампания в помощ на седемгодишно момче
 • 17 . сеп. . 2019 - Георги Лозанов: Това е война срещу България. Със скандали няма да я спечелим.

„Нито този председател, нито предния, нито пък общински съветник ме е търсил“ , сподели с нас авторът на писмо до ОбС от 23-ти февруари тази година, г-н Антим Гецов от Плевен, с което предлага да се направи Старчески дом в града. Писмото, с резолюция от председателя на ОбС, е изпратено до Постоянната комисия по здравеопазване и социална политика  с председател проф.д-р Начко Тоцев.

В навечерието на сесията, която ще се проведе на 29-ти март – четвъртък, се свързахме  по телефона с г-н Гецов, с един единствен въпрос – потърсил ли го е някой от общинските съветници във връзка с изпратеното до тях писмо. „Никой не ме е търсил. Нито сега, нито за други мои предложения, които съм правил по различни проблеми в града“, бе отговорът на Антим Гецов.

В писмото си до ОбС между другото се казва: „От преди много години правя опити от името на самотните хора в нашия град да се направи старчески дом в Плевен тъй като има достатъчно сгради свободни /у-ще Марин Дринов и др./ защото сме около 15 хиляди и отговора на социалното министерство е, че е отговорност на общините. Писмото предадох на предишния председател на общинския съвет. Никакъв отговор и до сега. Ние искаме в града старчески дом, а не в Бохот, където никой няма да дойде да ни посети и да не си посетим домът който ще запустее. Не ни връщайте на село защото и вие сте дошли от там. В Будапеща са настанили възрастни хора в бившите дворци намиращи се в центъра /даже и в замък/.“ /правописът на подателя е запазен/.

По-нататък авторът на писмото посочва, че пари за старчески дом могат да се осигурят чрез европейските програми и, че общината има 1 милион за кучешки пансион, а за старите хора пари в бюджета няма.

Оставяме без коментар изложените от г-н Гецов факти. Надяваме се да стане факт отзивчивостта на общинските съветници към проблемите на техните избиратели.

Категории: Новини

Оставете коментар


БФС отлага решението си...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

УС на Спартак: Футболистите...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Обсъждат продажба на плувен...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Георги Лозанов: Това е...

Публикувано на сеп. - 17 - 2019

0 Коментари

Учените от БАН решават...

Публикувано от сеп. - 12 - 2017

1 Коментар

В събота – флашмоб...

Публикувано от сеп. - 15 - 2017

1 Коментар

От СУ „Иван Вазов“...

Публикувано от мар. - 20 - 2019

0 Коментари

Белене сведе глава пред...

Публикувано от юни - 3 - 2019

0 Коментари

Ден след вота: ГЕРБ...

Публикувано от мар. - 27 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кой кандидат-кмет на Плевен ще подкрепите на предстоящите избори?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.