• 20 . мар. . 2019 - Все по-голяма младежка престъпност в Плевенско
 • 20 . мар. . 2019 - Светофарите на „Данаил Попов” и „Гренадирска” временно няма да работят на 24 март
 • 20 . мар. . 2019 - От СУ „Иван Вазов“ предлагат промяна на таксите за футболното игрище
 • 20 . мар. . 2019 - Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ ще се проведе в Левски
 • 20 . мар. . 2019 - Спипаха мотоциклетист с над 2 промила алкохол

Общинските съветници не приеха проекта за нова наредба за символите, званията и почетните знаци на Плевен. Този проект бе изготвен от председателката на постоянната комисия по култура – Петя Василева и приет от членовете на комисията. Както „Плевенпрес“ писа, във въпросният проект има абсурдни становища и недомислици. По думите на Василева, тя е изготвила проекта ползвайки подобни наредби на градовете Бургас и Велико Търново. След като запозна общинските съветници с мотивите за изготвяне на нова наредба, тя даде думата на колегите си за обсъждане. От тях един както винаги демонстрира своите интернет познания, този път за девизите на разни държави, но аналитични и експертни мнения – отново липсваха.

След изказване на кмета Спартански за недотам прецизираните текстове в предложения проект, общинският съветник Пенчо Дреновски даде разумното предложение тази наредба да се върне за ново обсъждане в постоянната комисия по култура и да се включи в дневния ред на следващата сесия. Предложението бе прието и по този начин наредбата получи шанс да бъде по-добре обмислена и прецизирана.

Категории: Новини

Оставете коментар


 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.