• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

Общинските съветници не приеха проекта за нова наредба за символите, званията и почетните знаци на Плевен. Този проект бе изготвен от председателката на постоянната комисия по култура – Петя Василева и приет от членовете на комисията. Както „Плевенпрес“ писа, във въпросният проект има абсурдни становища и недомислици. По думите на Василева, тя е изготвила проекта ползвайки подобни наредби на градовете Бургас и Велико Търново. След като запозна общинските съветници с мотивите за изготвяне на нова наредба, тя даде думата на колегите си за обсъждане. От тях един както винаги демонстрира своите интернет познания, този път за девизите на разни държави, но аналитични и експертни мнения – отново липсваха.

След изказване на кмета Спартански за недотам прецизираните текстове в предложения проект, общинският съветник Пенчо Дреновски даде разумното предложение тази наредба да се върне за ново обсъждане в постоянната комисия по култура и да се включи в дневния ред на следващата сесия. Предложението бе прието и по този начин наредбата получи шанс да бъде по-добре обмислена и прецизирана.

Категории: Новини

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.