• 21 . окт. . 2018 - Кой преби дядо Георги от Славяново ?
 • 21 . окт. . 2018 - Спрете да зареждате в „Лукойл“ от 20.10 до 30.10. призовават във Фейсбук
 • 15 . окт. . 2018 - Мартин Митев: От днешното решение на извънредната сесия ползата за плевенчани ще е индиректна
 • 15 . окт. . 2018 - Извънредна сесия одобри кандидатстване с проект за 3 млн. лева
 • 15 . окт. . 2018 - Минута мълчание в памет на актьора Христо Домусчиев

Ленторезачи под строй. Снимка – Плевен прес.

„Искам да поздравя директорите, австрийската компания, строителите, кмета, за това, че на неговата територия се развива такъв голям завод. Близо 50 млн. лева е инвестицията. В тази фирма работят около 100 човека. Да се надяваме, че това е пътят за повишаване на доходите“. Това заяви на 4-ти септември тази година Бойко Борисов, дошъл да пререже лентата за новия цех на австрийската фирма „Палфингер“ в Червен бряг. И добави: „Исках да видя „Бета“, но го съсипаха. Не знам как е станало“.

Понеже „не знае“ как е съсипана „Бета“, да опресним паметта на министър председателя с всеизвестната публична тайна за „Бета“. Особено когато приповдигнато открива цех на чуждоземна фирма, в който ще работят 100 човека, а на същия терен беше военният завод „Бета“, в който работеха 12 000 човека.

По времето на Иван Костов „Бета“ беше закупена от Мирчо Петков от гр. Койнаре, по прякор Мирчо циганина. Същият е приближен на Ахмед Доган и ДПС. Обвиняем за източването на Държавния резерв и други съмнителни сделки.

Скандалът за „Бета“ гръмна през 2002 година, когато спецслужбите засякоха незаконен износ на военни части с двойна употреба за ембарговата държава Судан. През 2003-та година двамата ексдиректори на „Бета“ заедно с казанлъшки бизнесмен – посредник в сделката, са привлечени като обвиняеми за контрабанда за над 800 хил. лева. Цехове, машини и съоръжения на „Бета“ са продадени, изнесени, или нарязани за скраб. Някогашната гордост на военната промишленост и община Червен бряг, е превърната в руини. Съсипването на „Бета“ става със съдействието на всички правителства от 89-та година до сега.

През 2014-та година след 12-годишно митарстване из съдебните зали двамата ексдиректори на „Бета“ най-накрая са осъдени на 10 и 5 години затвор за длъжностно присвояване и контрабанда на стоки за над 1 млн. лева. Тези директори са вършили това с благословията на високопоставени политици, облажили се също от сделката. Но техните имена не стигат до съда.

И до днес няма отговор на въпроса: Кой от политиците доведе завода до това състояние чрез скандалния Мирчо Петков ? Защо Румен Петков се среща през 2006-та година с руския посланик с молба да спрат донесенията срещу Мирчо циганина от страна на руски бизнеспартньори ? Защо Соломон Паси, който е бил в борда на директорите на „Бета“, не е спрял контрабандата за Судан ? Защо името на Румяна Желева изплува до това на Мирчо Петков ? Защо близкия с ДПС Мирчо Петков не е осъден за източването на 200 млн.лв. от Държавния резерв ? Откъде и с какви пари Мирчо купува военния завод „Бета“ ? Защо заводът бе обявен в несъстоятелност, разпродаден и разсипан ?

Отговор на тези въпроси няма и до ден днешен. Има само паметник на ненаказано политическо престъпление спрямо обикновените хора и българската икономика.

Та такива ми ти работи, г-н Борисов, който нищо не знаете за „Бета“ …

 

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Кмета Данаил Хиената каза:

  БЕТА струва 1 милиард долара на Държавата. Всичко се разграби, окраде и опустоши! Къде беше Вълов през това време? Ами крадеше и той: заграби за жълти стотинки керамичните заводи в Ч.бряг и Луковит, скъпи имоти в центъра, макаронената фабрика, мелница, магазини, терени и прочие…А откъде пари…само той знае! И сега купува влияние чрез ОбС! Само наблюдавайте кой се върти около кацата с мед, т.е. „обществените поръчки“, постове, назначения, саниране и т.н.!

Оставете коментар


Кой преби дядо Георги...

Публикувано на окт. - 21 - 2018

0 Коментари

Спрете да зареждате в...

Публикувано на окт. - 21 - 2018

0 Коментари

Мартин Митев: От днешното...

Публикувано на окт. - 15 - 2018

0 Коментари

Минута мълчание в памет...

Публикувано на окт. - 15 - 2018

0 Коментари

Наивниците не свършват

Публикувано от мар. - 22 - 2017

0 Коментари

Закриването на училища в...

Публикувано от мар. - 1 - 2017

0 Коментари

Два „паяка“ ще работят...

Публикувано от мар. - 7 - 2017

2 коментара

27 точки в дневния...

Публикувано от юни - 22 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.