• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали

На 25-ти септември от 9.00 ч. в зала „Гена Димитрова“ ще се проведе заседание на Общинския съвет с най-краткия дневен ред до сега. Той включва само 13 точки. Две от тях са за върнати решения от страна на областен управител и кмет. Това са взетите от съветниците решения за преместваемите съоръжения и за местните данъци и такси. След оспорване на тяхната законосъобразност от страна на кмета и областният управител – на 25-ти септември общинските съветници трябва да ги преразгледат и вземат нови решения.

Другите точки от дневния ред включват въпроси като: предложение за провеждане на конкурс за управител на ДКЦ 3, промяна в състава на комисията, която разглежда репродуктивните проблеми, прекратяване на дейността на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина“ ЕООД, утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни и слети паралелки за учебната 2017/2018 год., предоставяне на еднократни финансови помощи на нуждаещи се и др.

Тази сесия се провежда по-рано от установената практика – вместо в последния четвъртък на месеца – 28-ми септември, ще се проведе на 25-ти септември /понеделник/. Това се налага заради спазване на срокове при връщане на решения за ново разглеждане.

Припомняме още веднъж, че заседанията на ОбС, както и на постоянните комисии към него – са открити за граждани. Те могат да присъстват, да правят изказвания по установения ред, но нямат право да гласуват решения.

Категории: Новини

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.