• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

На 25-ти септември от 9.00 ч. в зала „Гена Димитрова“ ще се проведе заседание на Общинския съвет с най-краткия дневен ред до сега. Той включва само 13 точки. Две от тях са за върнати решения от страна на областен управител и кмет. Това са взетите от съветниците решения за преместваемите съоръжения и за местните данъци и такси. След оспорване на тяхната законосъобразност от страна на кмета и областният управител – на 25-ти септември общинските съветници трябва да ги преразгледат и вземат нови решения.

Другите точки от дневния ред включват въпроси като: предложение за провеждане на конкурс за управител на ДКЦ 3, промяна в състава на комисията, която разглежда репродуктивните проблеми, прекратяване на дейността на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина“ ЕООД, утвърждаване и дофинансиране на самостоятелни и слети паралелки за учебната 2017/2018 год., предоставяне на еднократни финансови помощи на нуждаещи се и др.

Тази сесия се провежда по-рано от установената практика – вместо в последния четвъртък на месеца – 28-ми септември, ще се проведе на 25-ти септември /понеделник/. Това се налага заради спазване на срокове при връщане на решения за ново разглеждане.

Припомняме още веднъж, че заседанията на ОбС, както и на постоянните комисии към него – са открити за граждани. Те могат да присъстват, да правят изказвания по установения ред, но нямат право да гласуват решения.

Категории: Новини

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.