• 21 . февр. . 2019 - Народ, който разчита за бъдещето си на капачки – няма бъдеще !
 • 20 . февр. . 2019 - С усмивки и спорт започват занятията в „Христо Ботев“
 • 20 . февр. . 2019 - Обсъждат дофинансиране на маломерни паралелки
 • 20 . февр. . 2019 - В Плевен стартира Олимпиада по пътна безопасност
 • 20 . февр. . 2019 - Как обществото ни може да следи институции си…и то напълно законно?

Ивайло Здравков – директор на ТД на НАП – Велико Търново

За изготвянето на Наредба за упражняване на търговска дейност в областта на сватбените услуги ще настояват специалисти от НАП и Националното сдружение на сватбените услуги и агенти /НССУА/. За това се договориха на специална среща по въпроса директора на НАП – Велико Търново Ивайло Здравков и председателят на УС на НССУА – Правда Маринова. Причината за подобен акт е разрастващия се брой лица извършващи сватбени услуги без да са регистрирани по Търговския закон. Това води до ощетяване на републиканския бюджет, нелоялна конкуренция на пазара на сватбените услуги и влошаване на тяхното качество.

До този момент не са извършвани проверки в този сектор, информира И. Здравков. Причината е липса на нормативна база в тази област, на която да стъпят данъчните специалисти. Това може да стане с Наредба на Министерството на финансите, която да регламентира както дейността на данъчно задължените лица извършващи сватбени услуги, така и санкциите при неспазване на заложените правила. Подобен опит има с въвеждането на данъчни изисквания за лица извършващи козметични, фризьорски, сервизни, автоуслуги и др., заяви И. Здравков.

От своя страна УС на НССУА ще изпрати предложение за подобна Наредба до МФ, ПК по финанси и бюджет към НС, МК и зам. министър – председателя по икономика и демографски проблеми.

Категории: Новини

2 коментара са публикувани.

 1. кой е сивия сектор? каза:

  Ха да видим сега разните фалшиви агенции, работещи без да плащат данъци,без касови апарати и протежета на политици и местната власт! Бандитска каста! Вкарайте ги в затвора!

Оставете коментар


Народ, който разчита за...

Публикувано на февр. - 21 - 2019

1 Коментар

С усмивки и спорт...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

В Плевен стартира Олимпиада...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Как обществото ни може...

Публикувано на февр. - 20 - 2019

0 Коментари

ТРИ СИМВОЛА НА ПЛЕВЕН...

Публикувано от дек. - 17 - 2018

0 Коментари

Здравна кампания в помощ...

Публикувано от ное. - 6 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.