• 20 . авг. . 2019 - Епизоотичната комисия заседава днес във връзка с Африканската чума
 • 20 . авг. . 2019 - Сидеров: На много места НФСБ и ВМРО в комбинация с Цветан Цветанов ще играят против ГЕРБ
 • 20 . авг. . 2019 - Днес изпробват четирите центъра за тол услуги
 • 20 . авг. . 2019 - Общо 13 са подадените заявление за участие в строежа на АЕЦ „Белене“
 • 20 . авг. . 2019 - Непочистен след жътва комбайн се самозапали

Ивайло Здравков – директор на ТД на НАП – Велико Търново

За изготвянето на Наредба за упражняване на търговска дейност в областта на сватбените услуги ще настояват специалисти от НАП и Националното сдружение на сватбените услуги и агенти /НССУА/. За това се договориха на специална среща по въпроса директора на НАП – Велико Търново Ивайло Здравков и председателят на УС на НССУА – Правда Маринова. Причината за подобен акт е разрастващия се брой лица извършващи сватбени услуги без да са регистрирани по Търговския закон. Това води до ощетяване на републиканския бюджет, нелоялна конкуренция на пазара на сватбените услуги и влошаване на тяхното качество.

До този момент не са извършвани проверки в този сектор, информира И. Здравков. Причината е липса на нормативна база в тази област, на която да стъпят данъчните специалисти. Това може да стане с Наредба на Министерството на финансите, която да регламентира както дейността на данъчно задължените лица извършващи сватбени услуги, така и санкциите при неспазване на заложените правила. Подобен опит има с въвеждането на данъчни изисквания за лица извършващи козметични, фризьорски, сервизни, автоуслуги и др., заяви И. Здравков.

От своя страна УС на НССУА ще изпрати предложение за подобна Наредба до МФ, ПК по финанси и бюджет към НС, МК и зам. министър – председателя по икономика и демографски проблеми.

Категории: Новини

2 коментара са публикувани.

 1. кой е сивия сектор? каза:

  Ха да видим сега разните фалшиви агенции, работещи без да плащат данъци,без касови апарати и протежета на политици и местната власт! Бандитска каста! Вкарайте ги в затвора!

Оставете коментар


Сидеров: На много места...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Общо 13 са подадените...

Публикувано на авг. - 20 - 2019

0 Коментари

Честит 1-ви април !

Публикувано от апр. - 1 - 2017

0 Коментари

Лятото е тук: Извадиха...

Публикувано от юни - 20 - 2019

0 Коментари

Община Червен бряг с...

Публикувано от юни - 30 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.