• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

Ивайло Здравков – директор на ТД на НАП – Велико Търново

За изготвянето на Наредба за упражняване на търговска дейност в областта на сватбените услуги ще настояват специалисти от НАП и Националното сдружение на сватбените услуги и агенти /НССУА/. За това се договориха на специална среща по въпроса директора на НАП – Велико Търново Ивайло Здравков и председателят на УС на НССУА – Правда Маринова. Причината за подобен акт е разрастващия се брой лица извършващи сватбени услуги без да са регистрирани по Търговския закон. Това води до ощетяване на републиканския бюджет, нелоялна конкуренция на пазара на сватбените услуги и влошаване на тяхното качество.

До този момент не са извършвани проверки в този сектор, информира И. Здравков. Причината е липса на нормативна база в тази област, на която да стъпят данъчните специалисти. Това може да стане с Наредба на Министерството на финансите, която да регламентира както дейността на данъчно задължените лица извършващи сватбени услуги, така и санкциите при неспазване на заложените правила. Подобен опит има с въвеждането на данъчни изисквания за лица извършващи козметични, фризьорски, сервизни, автоуслуги и др., заяви И. Здравков.

От своя страна УС на НССУА ще изпрати предложение за подобна Наредба до МФ, ПК по финанси и бюджет към НС, МК и зам. министър – председателя по икономика и демографски проблеми.

Категории: Новини

2 коментара са публикувани.

 1. кой е сивия сектор? каза:

  Ха да видим сега разните фалшиви агенции, работещи без да плащат данъци,без касови апарати и протежета на политици и местната власт! Бандитска каста! Вкарайте ги в затвора!

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Плевен протестира ! Цената...

Публикувано от ное. - 11 - 2018

0 Коментари

Красимир Иванов – новият...

Публикувано от юни - 13 - 2017

1 Коментар

Валят срещи за празника...

Публикувано от май - 13 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.