• 20 . май . 2019 - Ще пръскат с пестициди в Плевен и селата Гривица и Радишево.
 • 20 . май . 2019 - На 24-ти май – временно ограничаване на движението в Плевен
 • 20 . май . 2019 - Доставиха 271 хил. избирателни бюлетини за област Плевен
 • 20 . май . 2019 - За първи път плевенски хирурзи извършиха робот-асистирана операция на пациент с язва на стомаха
 • 20 . май . 2019 - Плевенските деца се научиха да сортират отпадъци в цветните контейнери

Детска градина „Приказен свят“. Снимка – PR Община Плевен.

Причината е фирма „Хуфу“ ЕООД с управител Димитър Атанасов, която чрез обществена поръчка строи забавачницата „Приказен свят“ и дава 20 години гаранция за работата си. Но две години след официалното откриване на сградата през 2015 год., в нея започват поражения: паднали плочки, мазилка, течове. От общината не могат да открият „Хуфу“ ЕООД, която да отстрани повредите както е по договор. Налага се те да се финансират от общинския бюджет, което става причина за гнева на кмета. И той заявява:  „Две питания съм отправял в Общински съвет – Плевен, към моя предшественик по повод тази градина и по повод факта, че строителството й се забави  с година и 9 месеца, че се изпълнява абсолютно некачествено и не по проекта, по който е спечелена поръчката. За съжаление, се оказах прав – фирмата изпълнител „Хуфу” ЕООД, известна с множество скандали в цялата страна, най-голям от които е т. нар. малко НДК в столицата. Така се усвояват 1 млн. лв. Сега търсим фирмата, но тя се е покрила дълбоко, не отговаря на настоятелните ни покани да дойде да си оправи нещата. Това са безобразия, които не за първи път виждам, фирми, които си „оставят” ръцете. И не приемам  постоянно някой да се оплаква на мен от чужди недомислици. Не мен трябва да питат защо беше направена детска площадка на припек на покрива на общинските паркинги на пл. „Агадир” и защо тече вода долу в помещенията. Същото е положението и с наблюдателната кула в Буковлък, с ремонта на Регионалния исторически музей, с договорите на бившето управление на „Инжстрой”, „Паркстрой” и много други. А защо никой не пита къде отидоха 300 хил. лв., които държавата даде за ремонт на стадиона, а той прилича на гробница? Мен може да ме питат, ако утре Водната каскада дефектира – значи някой не си е свършил работата по мое време. От тук нататък, който каквото си е направил, ще си носи последиците. Тези безобразия ми идват в повече. След като платим парите за ремонта, ще претендираме тези суми и ще ги търсим чрез съда от изпълнителя”, заяви Спартански.

Категории: Новини

един отговор са публикувани.

 1. Разликата между кмет и Председател на ОбС каза:

  Ами ти бе, кмете, къде си блеял когато е възлагана поръчката? Сезирал ли си някой контролен орган, нали си бил съветник и Председател на ОбС?

Оставете коментар


Ще пръскат с пестициди...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

На 24-ти май –...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

За първи път плевенски...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

Плевенските деца се научиха...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

85 години ще чества...

Публикувано от май - 17 - 2017

0 Коментари

18-годишен опита да отвлече...

Публикувано от февр. - 11 - 2019

0 Коментари

ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПЛАНА ЗА...

Публикувано от ян. - 10 - 2019

0 Коментари

Спартак /Плевен/ с първа...

Публикувано от мар. - 21 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент на 26 май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.