• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

Над 710 кандидат-студенти са подали документи за явяване на предварителните изпити в Медицински университет – Плевен през април, съобщават от пресслужбата на университета.

На 31 март 2017 г. в Медицински университет – Плевен е приключил приемът на кандидатстудентски документи  за явяване на предварителните изпити през април. Кандидатите имаха възможност да подават своите документи по три начина – електронно чрез сайта на университета, на място в Ректората и в бюрата във всички големи градове на страната. Към момента 615 кандидати са подали своите документи за явяване на предварителните изпити по биология и химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“. Кандидат-студентите, заявили желание да положат тест по биология за деветте бакалавърски специалности, в това число и новата „Медицинска козметика“, са 108. Най-много са кандидатите, подали своите документи онлайн чрез сайта на университета – 329; следвани от кандидатите на място в Ректората – 317; най-малобройни (64) са зрелостниците, които са посетили кандидатстудентските бюра в страната.  Таксите за явяване на конкурсни изпити се запазват непроменени от миналата година – 60 лв. за явяване на първи изпит и по 30 лв. за всеки следващ.

Медицински университет – Плевен и тази година провежда две изпитни сесии – предварителна и редовна, съответно през м. април и през м. юли, като кандидатите участват автоматично в класирането с по-високата оценка от двете сесии. Предварителните изпити по биология и химия за „Медицина“ и „Фармация“ са съответно на 9 и 23 април, а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 8 април.

От 20 до 30 юни ще се подават кандидатстудентски документи за редовната изпитна сесия отново по трите начина – на място, онлайн и в бюрата. Редовните изпитни дати за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ са на 5 юли по биология и на 12 юли по химия, а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 27 юли.

От тази година се разширяват възможностите на зрелостниците при кандидатстване за бакалавърските специалности – освен с държавен зрелостен изпит по биология, или с тест по биология, те вече могат да кандидатстват и с матура по друг предмет. Има промени и в балообразуването, което става чрез коефициенти, а новата информация е публикувана в Справочника на кандидат-студента на сайта на МУ-Плевен. За „Медицина“ и „Фармация“ се полагат конкурсни изпити по биология и химия, отново с участие в класирането с по-високата оценка от двете изпитни сесии – предварителна и редовна.

Категории: Образование

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.