• 22 . ян. . 2019 - Основен футболист на Спартак аут до края на сезона
 • 22 . ян. . 2019 - В помощ на студента: Вече приемат документи за лятна ваканционна заетост на студенти в Германия
 • 22 . ян. . 2019 - В Чомаковци пак спират водата
 • 22 . ян. . 2019 - 10 дни за ползване на отстъпката за подадена декларация за доходите по електронен път
 • 22 . ян. . 2019 - Национална откриваща среща по проект DANUBE FLOODPLAIN

Днес, 22- май, от 13.00 ч. в зала „Магнум“ на Втора клинична база, Медицински университет – Плевен за поредна година организира тържествено честване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост  – за преподавателите, студентите и служителите на висшето училище. Официален гост на събитието ще бъде г-н Йорг Шенк, ръководител на Отдел „Наука“, от Посолството на Федерална Република Германия в София.

Водещи на събитието са: проф. Маргарита Александрова, зам.-ректор по учебната работа, и студентите – Мария-Теодора Христова, 2 курс, медицина, и Мохамед Свамад, 6 курс, медицина.

Тържеството ще протече със специалното участие на детска вокална група „Арлекино“ към читалище „Съгласие 1869“ с ръководител Виолета Боянова и на детски цигулков ансамбъл „Концертино“ с ръководител Елена Николова.

Празникът включва художествени и музикални изяви на български и чуждестранни студенти на Медицински университет – Плевен.

Ректорът проф. д-р Славчо Томов ще връчи наградата „Най-изявен студент 2017” за постигнати високи резултати в учебната и научната работа. С плакет „Най-изявен студент“, грамота и специализирана литература ще бъдат наградени Ива Георгиева Симеонова, 5 курс, специалност „Медицина”; Азхар Хан, 5 курс, специалност „Медицина”, англоезично обучение; Кристиан  Иванов Неделчев, 4 курс, специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”; Милена Христова Манова, 4 курс, специалност „Медицинска сестра” и Мария Михайлова Кушева, 3 курс, специалност „Медицински лаборант”.

Призът „Аз владея български език“, грамота и специализирана литература за успешно овладяване на българския език ще бъде връчен на чуждестранния студент Толгахан Конбал, 4 курс, специалност „Медицина”, англоезично обучение.

Две са тази година специалните награди на Ректора – стипендии за трайни постижения в учебната и научноизследователската дейност. Те ще бъдат присъдени на Мартин Петров Караманлиев, 6 курс, специалност „Медицина“ и Мохамед Абдул Свамад, 6 курс, специалност „Медицина“, англоезично обучение.

От 15.30 ч в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център празникът ще продължи със среща-разговор на немскоговорящата общност от студенти и преподаватели на МУ-Плевен с официалния гост от Посолството на Федерална Република Германия в София г-н Йорг Шенк, ръководител на Отдел „Наука“.

Категории: Новини

Оставете коментар


В помощ на студента:...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

В Чомаковци пак спират...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

10 дни за ползване...

Публикувано на ян. - 22 - 2019

0 Коментари

Жега и в Общинския...

Публикувано от юни - 30 - 2017

1 Коментар

Плевенски хип-хоп с успешно...

Публикувано от авг. - 11 - 2017

0 Коментари

Порожанов: До края на...

Публикувано от Ное. - 10 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.