• 14 . юни . 2019 - НУ „Христо Ботев“ с програма за патриотичното възпитание за новата учебна година
 • 14 . юни . 2019 - Допълнителни автобуси за Черешова задушница
 • 14 . юни . 2019 - Директорът на ДТ „Иван Радоев“ участва в международна среща в Талин
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник – безплатни занимания за деца в Плевен
 • 14 . юни . 2019 - От понеделник, 17-ти юни – започва приемът на документи в Медицински университет – Плевен

Днес, 22- май, от 13.00 ч. в зала „Магнум“ на Втора клинична база, Медицински университет – Плевен за поредна година организира тържествено честване на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост  – за преподавателите, студентите и служителите на висшето училище. Официален гост на събитието ще бъде г-н Йорг Шенк, ръководител на Отдел „Наука“, от Посолството на Федерална Република Германия в София.

Водещи на събитието са: проф. Маргарита Александрова, зам.-ректор по учебната работа, и студентите – Мария-Теодора Христова, 2 курс, медицина, и Мохамед Свамад, 6 курс, медицина.

Тържеството ще протече със специалното участие на детска вокална група „Арлекино“ към читалище „Съгласие 1869“ с ръководител Виолета Боянова и на детски цигулков ансамбъл „Концертино“ с ръководител Елена Николова.

Празникът включва художествени и музикални изяви на български и чуждестранни студенти на Медицински университет – Плевен.

Ректорът проф. д-р Славчо Томов ще връчи наградата „Най-изявен студент 2017” за постигнати високи резултати в учебната и научната работа. С плакет „Най-изявен студент“, грамота и специализирана литература ще бъдат наградени Ива Георгиева Симеонова, 5 курс, специалност „Медицина”; Азхар Хан, 5 курс, специалност „Медицина”, англоезично обучение; Кристиан  Иванов Неделчев, 4 курс, специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”; Милена Христова Манова, 4 курс, специалност „Медицинска сестра” и Мария Михайлова Кушева, 3 курс, специалност „Медицински лаборант”.

Призът „Аз владея български език“, грамота и специализирана литература за успешно овладяване на българския език ще бъде връчен на чуждестранния студент Толгахан Конбал, 4 курс, специалност „Медицина”, англоезично обучение.

Две са тази година специалните награди на Ректора – стипендии за трайни постижения в учебната и научноизследователската дейност. Те ще бъдат присъдени на Мартин Петров Караманлиев, 6 курс, специалност „Медицина“ и Мохамед Абдул Свамад, 6 курс, специалност „Медицина“, англоезично обучение.

От 15.30 ч в зала „Амброаз Паре“ на Телекомуникационния ендоскопски център празникът ще продължи със среща-разговор на немскоговорящата общност от студенти и преподаватели на МУ-Плевен с официалния гост от Посолството на Федерална Република Германия в София г-н Йорг Шенк, ръководител на Отдел „Наука“.

Категории: Новини

Оставете коментар


НУ „Христо Ботев“ с...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Директорът на ДТ „Иван...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник – ...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

От понеделник, 17-ти юни...

Публикувано на юни - 14 - 2019

0 Коментари

Спират временно водата в...

Публикувано от дек. - 18 - 2018

1 Коментар

Бюджетът на Плевен –...

Публикувано от ян. - 28 - 2018

0 Коментари

Хале горя на ул....

Публикувано от мар. - 21 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.