• 25 . апр. . 2019 - „Възраждане” го подкрепят 43 % в анкетата на „Плевен прес”. Втори са БСП със 17 %, а 14 % – не желаят да гласуват
 • 25 . апр. . 2019 - Ако не знаете : Христос е бил обесен ?!
 • 25 . апр. . 2019 - Деца, родители и баби заедно боядисват великденски яйца в Асеновци
 • 25 . апр. . 2019 - Зеленогорски дава пресконференция по въпроси свързани с ДБГ
 • 25 . апр. . 2019 - БК Спартак надви Академик(София) с 89:78

В последните години се забелязва засилен интерес на плевенските деца и юноши към плуването. В подкрепа на тази тенденция училища „Европа” Плевен, плувен клуб „Инвиктус” и Аква Център организират турнир, които обхваща периода май-септември 2017 година. Участниците са разпределени в три възрастови групи отделно за момичета и момчета, както следва: група В, която обхваща родените през 2004 и 2005 ; група Б – тези, родени през 2006 и 2007 и група А – най-малките с рождена дата през 2008 г.

За всяка възрастова група са организирани по три състезания отделно за момичета и момчета, общо 18 на брой в дисциплините: свободен стил, гръб и брус. Победители в турнира се излъчват от всяка възрастова група въз основа на постигнат най-висок сбор точки от всички проведени състезания. Те получават право за картотекиране в представителния отбор на клуб „Инвиктус”, който подготвя състезатели за участие в републикански състезания, както и право за участие в заключителното представително състезание от турнира през м.септември.

Организаторите са предвидили многобройни награди за участниците в отделните етапи на турнира. В рамките на отделните състезания всички състезатели получават грамоти, а класираните на първите три призови места – медали. Момичето и момчето, заели първо място, получават месечна карта за осем безплатни занимания в плувната база. На победителите в турнира се полагат купи, грамоти и право на участие в представителния отбор. Както вече беше споменато, в края на цикъла ще се проведе заключителното състезание за купа „Европа”, която ще бъде връчена на клуба, събрал най-много точки по регламента на FINA . Класираните на първо, второ и трето място индивидуални победители ще получат медали, а момичето и момчето шампиони ще могат да се възползват от едногодишни стипендии за обучение в училища «Европа» Плевен.

Официалното откриване на турнира и неговият първи кръг се проведе на втори април в плувната база на у-ще «Иван Вазов». В своето приветствено слово председателят на клуб «Инвиктус» Кирил Бъчваров открои краткото, но изключително успешно развитие на  детските плувни спортове в нашия град, в резултат на което имаме вече републикански шампион на 50 метра бруст в лицето на Радо Стойчев, а участието в международния турнир в Германия е ознаменувано с много медали.

Първото състезание на турнира беше истински спортен празник с участието на 191 деца от трите възрастови групи в дисциплината «свободен стил». Класираните на първите три места момичета и момчета получиха своите медали от Цветозар Маринов, управител на училища «Европа». Следващият кръг от този единствен по рода си турнир ще бъде проведен на 30 април.

Категории: Без категория

Оставете коментар


„Възраждане” го подкрепят...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Деца, родители и баби...

Публикувано на апр. - 25 - 2019

0 Коментари

ТРИ СИМВОЛА НА ПЛЕВЕН...

Публикувано от дек. - 17 - 2018

0 Коментари

Плевен – с най-опасните...

Публикувано от окт. - 28 - 2017

0 Коментари

Кметът на Червен бряг...

Публикувано от дек. - 21 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.