• 21 . май . 2019 - 60 години читалище „Извор“ – Плевен
 • 21 . май . 2019 - Елена Йончева: В България няма корупция. Има грабеж !
 • 21 . май . 2019 - Пътят Червен бряг – Чомаковци отново е затворен. Има опасност от ПТП.
 • 20 . май . 2019 - Ще пръскат с пестициди в Плевен и селата Гривица и Радишево.
 • 20 . май . 2019 - На 24-ти май – временно ограничаване на движението в Плевен

Източник-Интернет

„Прогнози на Европейската комисия показват, че към 2020 г. 90% от работните места ще изискват дигитални умения. Днес живеем във време, в което цифровата трансформация се налага в ежедневието на всеки един човек и все по-често говорим за важността й в социалния живот.“ Това заяви заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова при откриване на форум на тема „Библиотеките днес и цифровата трансформация“, организиран от фондация „Глобални библиотеки – България“. Събитието е посветено на приноса на обществените библиотеки за насърчаване на информационната грамотност, ученето през целия живот, гражданското участие и социалното сближаване и ролята им в съвременното общество като центрове за достъп до знание, качествена и актуална информация, дигитално съдържание и електронни услуги за гражданите. Тазгодишното издание е под патронажа на еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

В момента в Европа над 9 млн. души са дигитално неграмотни. Скоро все повече ще говорим за социална изолация, защото част от обществото ни няма да има необходимата дигитална грамотност, за да се чувства достатъчно пълноценно в ежедневния си живот, каза зам.-министър Русинова.

В следващите няколко години, разчитайки и на партньорството на фондацията, трябва да се справим с предизвикателствата на бъдещето на труда. Сред основните ни задачи е да подпомогнем и да мотивираме младите хора да придобият по-добра дигитална подготвеност, така че да са готови да посрещнат предизвикателствата на пазара на труда. Успоредно с това трябва да се работи и с хората в третата възраст, така че да ги подготвим за дигиталната част от публичните услуги, които предоставяме, заяви още зам.-министър Русинова.

По време на изказването си зам.-министър Русинова обърна внимание и на ефективното партньорство между фондация „Глобални библиотеки – България“ и Агенцията по заетостта чрез подписване на споразумение за съвместна дейност. Чрез ползване на мрежата на „Глобални библиотеки – България“ като наши изнесени звена можем да разпространим информация за мерките от Европейския социален фонд и да стигнем максимално до хората, които имат нужда от подкрепа, отбеляза зам.-министър Русинова.

Категории: Икономика, Новини

Оставете коментар


60 години читалище „Извор“...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Елена Йончева: В България...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Пътят Червен бряг –...

Публикувано на май - 21 - 2019

0 Коментари

Ще пръскат с пестициди...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

На 24-ти май –...

Публикувано на май - 20 - 2019

0 Коментари

85 години ще чества...

Публикувано от май - 17 - 2017

0 Коментари

Ако не знаете :...

Публикувано от апр. - 25 - 2019

0 Коментари

Случаят с авариралия мост...

Публикувано от ное. - 23 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент на 26 май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.