Начало | Новини | Милионери – водачи на листи ?

Милионери – водачи на листи ?

Пет милиардери, 1100 милионери и първо място в Източна Европа по брой на мултимилонери и милиардери. Това сочи проучване на Merrill Lynch, цитирано от bradva.bg.  В България няма официални статистически данни, по които да бъде изчислен броят на милионерите, както в САЩ това става чрез класациите на „Форбс“. Според Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара 70 % от собствениците на строителни компании, както и голяма част от бизнесмените в туристическия сектор са милионери. Когато се изчислява обаче техния брой, не е достатъчно да бъдат взети предвид  активите им, а трябва да бъдат включени и парите, които те дължат. Ако се разглеждат само активите, милионерите в страната са над 10 хиляди, посочва „Стандарт“, но тези без задължения са към 1100 според Божидар Данев. Според наши източници трима милионери има и сред водачите на партийни листи в Плевен. Иначе броят на плевенските милионери е над 10 души, в това число лекари, съдии, бизнесмени, политици. Журналистът Григор Лилов, който проучва темата с милионерите посочва, че в Испания има само един милиардер, в България – те са пет. Според в-к „Стандарт“ 80 % от българските милионери имат силни връзки с организираната престъпност.

Повечето български милионери предпочитат да стоят далеч от светлината на прожекторите. Те обичат скъпи часовници, притежават лични самолети, карат коли за по 440 000 евро и плуват с яхти на стойност 10 млн. евро. Те почиват на Малдивите, наемайки цели острови, за да не бъдат обезпокоявани, посочва сайта брадва.бг.

Прочетете също

Мобилни пунктове ще събират опасни отпадъци от домакинствата в община Левски през месец юни /график/

От 3 до 23 юни съгласно утвърден график, във времето от 9.00ч. до 13.00ч.в град …

5 коментара

 1. милионер

  Кажете им имената на тия милионери в Плевен, що ги не казвате ? Плевен загива и ние с него ама тарикатите милиони правят.Дайте им имената да ги видим или ви е страх.

 2. Правда Маринова

  Г-н Милионер, в момента в който ни кажете името си /истинското/, ще напишем имената на тримата милионери.

 3. Иванова

  Хубаво е, че се тревожите за Плевен. Само че защо оставате безучастен за деянията на тарикатите. Нали знаете, че докато ние седим и се възмущаваме бездействено, те постигат своето. Действия, а не констатации трябват.

 4. Комарницки

  Всички знаят милионерите-мошеници! Предстои от управлението на настоящия кмет броят им да се увеличи поне с още 4-5 броя! Краденето тече с пълна сила! Няма сила да ги спре!

 5. Пабло Ескобар

  Колумбийската мафия също крадеше и бе свързана с олигархията и банкстерите,но строеше градове и помагаше на бедните и онеправданите! А вие тук, в Плевен ударихте всички рекорди – обрахте до шушка града, предприятията и Общината! Ами, вие, негодници клети, не се ли досещате, че раковите клетки, които унищожават болното тяло, накрая умират, заедно с него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *