• 12 . Ное. . 2018 - Протестът, който разединява
 • 11 . Ное. . 2018 - Плевен протестира ! Цената на бензина падна !
 • 11 . Ное. . 2018 - Откриват в Плевен първият в страната Център за психо – социална реабилитация
 • 10 . Ное. . 2018 - Порожанов: До края на декември ще бъдат платени 600-700 млн. лв. по базовото плащане на площ
 • 9 . Ное. . 2018 - Евродепутатите настояват за бързо присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство  

Всяка седмица – трима нови милионери се появяват в страната. Това сочи официалната статистика на БНБ. Преди пет години по официални данни на НСИ – 11 са милионерите в Плевен. По неофициални – над 15. Това са бивши кметове и министри, лекари и собственици на здравни заведения, нотариуси,  строителни босове, депутати.

Проучване на Merill Lynch /цитирано от bradva.bg/, посочва България като страна с 5 милиардера и първо място в Източна Европа по брой на мултимилионери и милиардери. Според в-к „Стандарт“ 80 % от българските милионери имат силни връзки с организираната престъпност.

В края на м. септември т.г. броят на депозитите на  граждани със суми над 1 млн.лв. е – 862. Това е нов рекорд, сочат данните на БНБ. В рамките на година милионерските депозити нарастват с 11 %. В същото време броят на най-малките влогове – до 1000 лв. – намалява. Данните сочат, че депозитите на богатите нарастват най-бързо, а бедните теглят от спестяванията си, за да вържат семейния бюджет. Или търкат талончета и така пълнят сметките на милионерите –  собственици на хазарта.

Категории: Икономика, Новини

Оставете коментар


Протестът, който разединява

Публикувано на Ное. - 12 - 2018

0 Коментари

Плевен протестира ! Цената...

Публикувано на Ное. - 11 - 2018

0 Коментари

Откриват в Плевен първият...

Публикувано на Ное. - 11 - 2018

0 Коментари

Порожанов: До края на...

Публикувано на Ное. - 10 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.