• 20 . мар. . 2019 - Все по-голяма младежка престъпност в Плевенско
 • 20 . мар. . 2019 - Светофарите на „Данаил Попов” и „Гренадирска” временно няма да работят на 24 март
 • 20 . мар. . 2019 - От СУ „Иван Вазов“ предлагат промяна на таксите за футболното игрище
 • 20 . мар. . 2019 - Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки“ ще се проведе в Левски
 • 20 . мар. . 2019 - Спипаха мотоциклетист с над 2 промила алкохол

Извънредна сесия. Снимка – пресцентър.

Само 20 минути продължи заседанието на извънредната сесия на Общинския съвет в Плевен. Изказвания, питания и дискусии – нямаше. Дневният ред включваше една единствена точка: Разрешение за кандидатстване на община Плевен с проект за „превенция на горските пожари“. Проектът е на стойност 3 млн. лева. 31 общински съветника гласуваха „за“, 4-ма – „въздържал се“, като не огласиха публично защо се въздържат от  подкрепа на предложението.

Попитахме председателят Мартин Митев „Каква ще е ползата за плевенчани от взетото решение днес“ ? Ползата няма да е директна, отговори М. Митев. От това решение ползата ще е индиректна, защото с този проект, ако бъде одобрен, ще изградим добра противопожарна защита на горите и горските насаждения. Ще може с отпуснатите средства по проекта да се направят пътища за достъп на пожарната техника до водоизточници, както и изграждане на резервоари за съхранение на вода. През лятото знаете, че станаха станаха много пожари в землището на общината. Така че изграждането на противопожарни съоръжения е крайно необходимо и този проект е точно за това.

Категории: Новини

Оставете коментар


Как обществото ни може...

Публикувано от февр. - 20 - 2019

0 Коментари

Дарителски барелеф ще се...

Публикувано от февр. - 28 - 2017

0 Коментари

На 20-ти и 21-ви...

Публикувано от сеп. - 18 - 2017

0 Коментари

Leoni Group: Заплащането ще...

Публикувано от юни - 25 - 2018

0 Коментари

 • Анкета

  • Евролистата на коя партия бихте подкрепили на предстоящите избори през месец май?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.