• 25 . юни . 2019 - Списък на плевенските съдии в професионалния футбол този сезон
 • 25 . юни . 2019 - Важно за търговците: Някои имат още 6 дни за смяна на касовия апарат
 • 25 . юни . 2019 - Осуетиха опит за отвличане в Каменец, извършителите са цяла група
 • 25 . юни . 2019 - Процедура за избор на съдебни заседатели ще бъде открита на сесия на Общинския съвет
 • 25 . юни . 2019 - Р.Радев: В България трябва да преминем от количествен към качествен живот

За това становище на Мартин Митев изказано на срещата с депутатите при кмета, ни информират от пресслужбата на Общинския съвет. На тях ще се разчита за подкрепа в 44-ото Народно събрание.

„Изграждането на автомагистрала „Хемус“ и възстановяване статута на военновъздушното училище са два от основните въпроси, по които Плевен ще търси подкрепа от страна на държавата и народните ни представители. Без „Хемус“ Плевен ще си остане на нивото, на което е в момента. Този проект е важен не само за развитието на Плевенска област, но и за цяла Северна България.“

Мартин Митев участва в срещата, инициирана от кмета на Общината Георг Спартански, заедно със зам.-кметовете арх. Невяна Иванчева, Стефан Милев и Милен Яков. От новоизбраните народни представители от региона на поканата за разговор се отзоваха Васил Антонов /БСП/, Стефан Бурджев /БСП/, Владислав Николов /ГЕРБ/, Пламен Тачев /ГЕРБ/ и Велислава Кръстева /ДПС/. Идеята на срещата бе на вниманието на депутатите да бъдат представени важните за Плевен въпроси, за разрешаването на които местната власт ще разчита на подкрепа и на държавно ниво.

Проблем за Плевен е не само липсата на инвеститори, но и липсата на квалифицирана работна ръка, е мнението на Митев. Тук не говорим само за висшисти, говорим и за стругари, за заварчици, говорим за скъсаната връзка между бизнес и образование. Такава на практика няма и това изключително много пречи на бизнеса. Работни места има, но за съжаление липсват квалифицираните кадри, посочи Мартин Митев. Като проблем за Плевен той изтъкна и редица сгради с отпаднала необходимост от образователната инфраструктура, като тази на бившето училище „Марин Дринов“, на общежитието в с. Беглеж, бившата сграда на Гражданска защита в с. Бохот и т.н.

На срещата е посочено и това, че Плевен ще се радва държавата да продължи активната си подкрепа в здравната сфера и по примера на новооткрития Факултет по фармация към Медицинския университет, в Плевен да бъде разкрит и Факултет по стоматология.

Категории: Новини

Оставете коментар


Списък на плевенските съдии...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Важно за търговците: Някои...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Осуетиха опит за отвличане...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Процедура за избор на...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

Р.Радев: В България трябва...

Публикувано на юни - 25 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Ще гласувате ли на местните избори за кмет на 27 октомври?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.