• 13 . Дек. . 2018 - Вреди ли телефонът на здравето ни и до колко?
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 души излязоха на протест в село Чомаковци. Следва блокиране на ж.п. линията ако не се намери решение на проблема.
 • 27 . Ное. . 2018 - Над 200 000 българи са получили подкрепа от ОПРЧР
 • 27 . Ное. . 2018 - Предимствата на програма Еразъм+
 • 27 . Ное. . 2018 - ОБЩИНА ПЛЕВЕН ОРГАНИЗИРА КРЪГЛА МАСА ПО ПРОБЛЕМИТЕ И ТЕНДЕНЦИИТЕ В РАЗВИТИЕТО НА ТУРИЗМА

За първото полугодие на тази година Общинският съвет в Плевен свърши много работа, е мнението на неговия председател Мартин Митев, дадено по време на пресконференцията му след заседанието на 27-ми юли т.г. Приети са нови наредби, а стари са актуализирани, за да отговарят на потребностите на гражданите. Считам, че до момента постоянните комисии към Съвета си вършат добре работата, е мнението на Митев. На въпрос „Наложеното на два пъти вето върху решения на ОбС какво означава – липса на експертност на членовете му, или нещо друго“, Мартин Митев отговори, че първото вето /за избор на управител на „Инжстрой“ – б.а./ е било отхвърлено от Административен съд – Плевен, а причина за второто е техническа грешка в компютърната система, която се случвала за първи път.

Според него обаче Законът за местното самоуправление в някои отношения е остарял и не отчита днешните реалности. В това отношение се работело от страна на Сдружението на общините повече от година, за да се актуализират някои негови текстове.

Общинският съвет ще продължи своята дейност и през лятото, обяви Мартин Митев. В последната седмица на месец август ще се проведе следващото редовно заседание.

Категории: Новини

Оставете коментар


Вреди ли телефонът на...

Публикувано на Дек. - 13 - 2018

0 Коментари

Над 200 души излязоха...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

87 коментара

Над 200 000 българи...

Публикувано на Ное. - 27 - 2018

0 Коментари

Върнаха за ново обсъждане...

Публикувано от юли - 27 - 2017

0 Коментари

Изложба от постери на...

Публикувано от Дек. - 8 - 2017

0 Коментари

Готвят промени в Наредбата...

Публикувано от май - 25 - 2017

1 Коментар

Във връзка с ремонти...

Публикувано от Ное. - 19 - 2018

0 Коментари

Град Левски се готви...

Публикувано от юли - 15 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.