• 2 . авг. . 2018 - ВиК – Плевен: Водоподаването от Златна Панега за Червен бряг ще бъде възстановено до края на деня
 • 11 . юли . 2018 - Положението с водата в Червен бряг – жажда и зарази
 • 11 . юли . 2018 - Възпоменателна церемония за опожаряването на еврейския лагер в „Кайлъка“
 • 11 . юли . 2018 - Промяна в собствеността на язовирите ще поиска кметът Спартански
 • 11 . юли . 2018 - Село Стежерово – с нов площад

д-р Данаил Стойчев, управител на Медицински център – Плевен. Снимка – пресцентър ОбС.

Общински съвет – Плевен прие решение за прекратяване дейността и ликвидация на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен” ЕООД. Решението е прието с 30 гласа „за“, 5 „против“ и 5 „въздържал се“. Преди гласуването бе изслушан и управителят на Медицинския център д-р Данаил Стойчев.

„Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен” ЕООД е вписан в Търговския регистър с решение от 21.06.2000 г. и с предмет на дейност осъществяване на специализирана извънболнична медицинска помощ. Капиталът на Дружеството е в размер на 17 497.66 лв., разпределен в 1749 дяла по 10 лева всеки от тях. В Центъра работят 10 души, от които 4 са на постоянен трудов договор, стана ясно по време на обсъждане на предложението. Посочено бе и това, че основните приходи на Дружеството са по договори за оказване на специализирана извънболнична медицинска помощ с РЗОК и договори със спортни организации за извършване на профилактични медицински прегледи.

В края на 2014 г. Общинският съвет е разглеждал предложения за прекратяване дейността и ликвидация на Дружеството, като тогава тези предложения не са приети. Въпреки, че през годините Общинският съвет в рамките на своите правомощия и възможности, е подпомагал Дружеството, финансово-икономическите резултати на фирмата през последните години сочат неблагоприятни тенденции, като приходите за 2016 г. представляват 42 % от приходите през 2011 г. Посочени бяха и причините за това.

С уведомление от 11 октомври 2017 г. д-р Данаил Стойчев – управител на „МЦРСМ I Плевен“, във връзка с извършената проверка от Дирекция „Инспекция по труда“ уведомява, че неизплатените трудови възнаграждения трябва да бъдат преведени до 30.10.2017 г. При неизпълнение на предписанията санкциите, които ще последват, са в размер на 1500 лв. за всяка неизпълнена точка. Той уведомява също, че финансовото състояние на Дружеството не позволява овладяване на ситуацията със собствени сили и че ситуацията налага предприемане на незабавни мерки от Община Плевен за преструктуриране или обявяване в ликвидация на Медицинския център.

На базата на всички изнесени факти Общинският съвет прие решение за прекратяване дейността на Центъра и откриване на производство за ликвидация. Със същото решение съветниците гласуваха освобождаване от длъжност на управителя д-р Данаил Стойчев, като в последствие той бе избран за ликвидатор на „МЦРСМ I Плевен“. Срокът за завършване на ликвидацията е до 31 декември 2018 година, решиха съветниците.

Категории: Новини

Оставете коментар


Положението с водата в...

Публикувано на юли - 11 - 2018

0 Коментари

Промяна в собствеността на...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

Село Стежерово – с...

Публикувано на юли - 11 - 2018

1 Коментар

Събитията от 1-ви до...

Публикувано от Дек. - 6 - 2017

0 Коментари

Васил Антонов към кмета:...

Публикувано от апр. - 14 - 2017

0 Коментари

Млади плувци в надпревара...

Публикувано от апр. - 3 - 2017

0 Коментари

Плевен се включва в...

Публикувано от апр. - 11 - 2017

0 Коментари

 • Анкета

  • Кой от местните управленци се ползва с вашето доверие?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.