• 19 . авг. . 2019 - Евгений Дайнов: На младите хора, европейските българи, им се пречи да гласуват електронно
 • 19 . авг. . 2019 - Черно море преотстъпи двама на Спартак (Плевен), единият е внукът на Иван Вуцов
 • 19 . авг. . 2019 - Росатом потвърди, че иска да участва в конкурса за строеж на АЕЦ „Белене“
 • 19 . авг. . 2019 - Мъж от Левски се опита да подкупи полицай, свърши в ареста
 • 19 . авг. . 2019 - Катастрофа в насрещното преди Опанец, пробите за алкохол на двамата водачи–отрицателни

д-р Данаил Стойчев, управител на Медицински център – Плевен. Снимка – пресцентър ОбС.

Общински съвет – Плевен прие решение за прекратяване дейността и ликвидация на „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен” ЕООД. Решението е прието с 30 гласа „за“, 5 „против“ и 5 „въздържал се“. Преди гласуването бе изслушан и управителят на Медицинския център д-р Данаил Стойчев.

„Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен” ЕООД е вписан в Търговския регистър с решение от 21.06.2000 г. и с предмет на дейност осъществяване на специализирана извънболнична медицинска помощ. Капиталът на Дружеството е в размер на 17 497.66 лв., разпределен в 1749 дяла по 10 лева всеки от тях. В Центъра работят 10 души, от които 4 са на постоянен трудов договор, стана ясно по време на обсъждане на предложението. Посочено бе и това, че основните приходи на Дружеството са по договори за оказване на специализирана извънболнична медицинска помощ с РЗОК и договори със спортни организации за извършване на профилактични медицински прегледи.

В края на 2014 г. Общинският съвет е разглеждал предложения за прекратяване дейността и ликвидация на Дружеството, като тогава тези предложения не са приети. Въпреки, че през годините Общинският съвет в рамките на своите правомощия и възможности, е подпомагал Дружеството, финансово-икономическите резултати на фирмата през последните години сочат неблагоприятни тенденции, като приходите за 2016 г. представляват 42 % от приходите през 2011 г. Посочени бяха и причините за това.

С уведомление от 11 октомври 2017 г. д-р Данаил Стойчев – управител на „МЦРСМ I Плевен“, във връзка с извършената проверка от Дирекция „Инспекция по труда“ уведомява, че неизплатените трудови възнаграждения трябва да бъдат преведени до 30.10.2017 г. При неизпълнение на предписанията санкциите, които ще последват, са в размер на 1500 лв. за всяка неизпълнена точка. Той уведомява също, че финансовото състояние на Дружеството не позволява овладяване на ситуацията със собствени сили и че ситуацията налага предприемане на незабавни мерки от Община Плевен за преструктуриране или обявяване в ликвидация на Медицинския център.

На базата на всички изнесени факти Общинският съвет прие решение за прекратяване дейността на Центъра и откриване на производство за ликвидация. Със същото решение съветниците гласуваха освобождаване от длъжност на управителя д-р Данаил Стойчев, като в последствие той бе избран за ликвидатор на „МЦРСМ I Плевен“. Срокът за завършване на ликвидацията е до 31 декември 2018 година, решиха съветниците.

Категории: Новини

Оставете коментар


Евгений Дайнов: На младите...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Черно море преотстъпи двама...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Росатом потвърди, че иска...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Мъж от Левски се...

Публикувано на авг. - 19 - 2019

0 Коментари

Къщата на ген. Иван...

Публикувано от окт. - 28 - 2018

0 Коментари

Първият за България Център...

Публикувано от ное. - 15 - 2018

0 Коментари

На 15-ти януари мостът...

Публикувано от ян. - 3 - 2019

0 Коментари

ПАЗАРЪТ ЗА КОЛИ МОЖЕ...

Публикувано от ян. - 7 - 2019

0 Коментари

 • Анкета

              
  • Кандидат – кметове на Плевен. За кой ще гласувате ?

   Покажи резултатите

   Зареждане ... Зареждане ...

   За Нас                            За контакт

          

   Всички новини, статии, репортажи, интервюта и други текстови и графични материали, публикувани в сайта, са собственост на Plevenpress, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали и новини само с посочване на източника и задължително добавяне на линк към plevenpress.com . Използването на графични и видеоматериали публикувани в plevenpress, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.